Jere Kalliokoski hallitsi SM-jääradan päätösviikonloppua

Jääradan SM-sarja ajettiin päätökseen viikonloppuna Kuusamon Torankijärvellä. AL-Härmää edustava Jere Kalliokoski oli molempina päivinä finaaleissa pitelemätön ja ajoi nelivetoluokan voittoon. Toissa kauden Suomen mestari otti cup-sarjassa hopeaa, kultaa nappasi Panu Mertala.

Lauantai valkeni Kuusamossa tuulisena ja sateisena, lunta tuprutti, ja keli oli harmaa. Päivän mittaan lämpötila kipusi plussalle ja lumisade muuttui vetisemmäksi, joten rata pehmeni mutta pysyi hyvässä kunnossa.

Kilpailussa ajettiin alkuerät, joiden tulosten perusteella kuljettajat saivat valita finaalin lähtöruudun. Kalliokoski otti heti startista lähdön komentoonsa eikä luopunut kärkipaikasta kolmen kierroksen aikana.

Finaali oli alkuerän toisinto. Kalliokoski kiihdytti kärkeen ja piti paikkansa koko kuuden kierroksen ajan. Alahärmäläinen on saanut lähdöt onnistumaan koko kauden ja on ollut jo pääsuoran jälkeisessä mutkassa selvässä johdossa jokaisessa startissa, näin tälläkin kertaa.

– Kaikki sujui suunnitelmien mukaan, ja auto toimi hyvin. Startti onnistui, ja ekassa mutkassa olin johdossa, siinä oli hyvä lasketella ja tarkkailla tilannetta, Kalliokoski kertoo.

Sunnuntaina ajettiin kauden viimeinen osakilpailu. Kilpailu eteni samalla kaavalla kuin edellisenä päivänä. Kalliokoski voitti alkuerän ja kaasutteli myös finaalissa muilta karkuun.

– Keli oli vähän parempi sunnuntaina ja rata pysyi ihan hyvässä kunnossa muutamaa kohtaa lukuun ottamatta koko viikonlopun. Finaalissa startti meni taas hyvin ja meno maistui, en paljoa taakseni katsellut vaan annoin mennä.

Sarjassa ajettiin yhteensä neljä osakilpailua kahtena viikonloppuna, kausi aloitettiin Paltamosta helmikuussa. Kalliokoski otti kolmesta finaalista voiton, mutta mahdollisuus kultamitaliin valui Oulunjärven jäälle avauskilpailussa, kun Mitsubishin pakosarjaan tuli repeämä.

– Raaka peli, neljä kisaa ja kaikissa pitää onnistua. Se keskeytys vei saumat kultaan, mutta turha sitä on miettiä, Mertala veti hienosti ja tasaisesti neljä finaalia, Kalliokoski summaa.

Talven jälkeen Kalliokoski suuntaa katseensa alkavaan rallicrosskauteen. Ensimmäinen kilpailu on Rally X Nordic -sarjan avaus 19.-20. toukokuuta Ruotsin Höljesissä.

Jääradan lopulliset cup-pisteet:

1) Panu Mertala Scuderia Palas Subaru Impreza 123p

2) Jere Kalliokoski AL-Härmä Mitsubishi Lancer 119p

3) Matti Nisula ViiUA Mini Cooper 68p

Toni Lönnroos