Jere Kalliokoski debytoi rallicrossin MM-tasolla - edessä Höljesin Magic Weekend

Jere Kalliokoski debytoi MM-sarjassa STARD-tallin Ford Fiestalla tulevana viikonloppuna Ruotsissa. Alahärmäläinen lähtee taistelemaan lajin kerman kanssa Höljesin ”Magic Weekend” -nimellä tunnettuun kilpailuun toiveikkaana.

– On mahtava fiilis päästä ajamaan maailman kovimpia crossikuskeja vastaan. Tavoite on edetä semifinaaliin, mutta tuossa seurassa se vaatii täydellistä onnistumista. Nöyrin mielin ja ilman paineita mennään mutta anteeksi ei lähdetä pyytelemään, Kalliokoski naulaa.

21-vuotias Kalliokoski on edennyt rallicrossin kuninkuusluokassa vauhdilla. Hän ajoi ensimmäisellä kaudellaan vuonna 2016 Suomen mestariksi. Sen jälkeen tie vei Eurooppaan kahdeksi kaudeksi. Tällä kaudella alahärmäläinen keskittyy RallyX Nordic -sekä SM-sarjaan.

Höljesin rata on Kalliokoskelle tuttu, käynnissä oleva kausi alkoi RallyX Nordicin kilpailulla juuri lajin mekasta, jossa ajettiin kaksi osakilpailua. Myös EM-sarja on vieraillut radalla vuosittain.

– Lähdön onnistuminen on tärkeää, aika usein ensimmäisessä mutkassa on rytissyt.

STARD-tallin autoon Kalliokoski tutustuu tarkemmin torstaina. Tällä kaudella hän on ajanut tallin rakentamalla lähes samanlaisella Ford Fiestalla, mikä helpottaa rattiin hyppäämistä.

– Auto on valmistunut täksi kaudeksi. Siinä on uusi moottori ja varmasti muitakin erilaisia ratkaisuja, joten oletan tietysti, että se on nopeampi. Janis Baumanis on ajanut tallin toisella autolla jokaisessa kisassa finaaliin, niin että auton suhteen olen luottavainen. Torstaina se sitten selviää tarkemmin, kun mennään Ruotsiin ajamaan testipäivä. Perjantaina on vapaat harjoitukset, ja lauantaina ajetaan kilpaa. Voi pojat, miten odotan tulevaa viikonloppua, AL-Härmää edustava Kalliokoski innostuu.