Jere Kalliokoski ajaa ensi kaudella rallicrossin SM-sarjan ja RallyX Nordicin

Alahärmäläinen Jere Kalliokoski kilpailee ensi kaudella kahdessa eri sarjassa Ford Fiestalla. Ohjelmassa on tällä kaudella ensimmäistä kertaa Suomessa vieraillut ja valtavan suosion saanut RallyX Nordic ja yksi autourheilun kotimaisista lippulaivoista, kovatasoinen ja isoja katsojamääriä keräävä SM-rallicross.

Kaksi viime kautta vuoden 2016 SuperCar-luokan Suomen mestari on ajanut EM-sarjaa, ensin Albatec-Racingin väreissä ja viimeksi G-Fors–tiimissä.

– Oppia crossista on tarttunut matkaan. Olen nähnyt kahden hieman erilaisen tallin toimintatapoja ja saanut molemmista arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen, 21-vuotias Kalliokoski sanoo.

– Nyt oli oikea hetki tarttua seuraavaan haasteeseen uudella autolla ja uuden sarjan parissa. EM-sarjan kulut ovat karanneet käsistä, ja kuljettajia sieltä on siirtymässä RallyX-sarjaan.

Testien perusteella Kalliokoski on tyytyväinen ajokkiinsa.

– Huomasin heti, että se on huippuammattilaisten kehittämä. Auto sopi välittömästi käteen, oli nopea ja vaivaton ajaa.

RallyX Nordiciin sisältyy seitsemän osakilpailua. Sarja alkaa Ruotsin Höljesistä, missä ajetaan kaksi osakilpailua alustavan kalenterin mukaan huhtikuussa. Finaalin vuoro on tänä syksynä avatulla Tierpin radalla syyskuussa.

Rallicrossin SM-sarjaan kuuluu viisi osakilpailua, joista ensimmäinen on toukokuussa ja viimeinen elokuussa.

>>>>>>> Stashed changes