Jere Kalliokosken talvikausi päättyy Kuusamoon – tavoitteena on voitto

Jääradan SM-sarja alkoi Paltamosta helmikuussa kahdella osakilpailulla ja päättyy tulevana viikonloppuna Kuusamon osakilpailuihin.

Jere Kalliokoski ajoi Paltamon toisessa osakilpailussa nelivetoluokan voittoon, ensimmäisessä alahärmäläinen joutui keskeyttämään. Nelivetoisten luokka ajetaan cup-arvoisena, sillä avausosakilpailussa ei ollut riittävästi osallistujia.

– Paltamon upealla radalla lauantain finaali meni alkuun hyvin, pääsin kärkeen, ja ajo sujui, mutta pakosarjaan tuli repeämä ja jouduin keskeyttämään. Sunnuntaina kaikki toimi ja sain vain nauttia ajamisesta, Kalliokoski kertoo.

Paltamon osakilpailun jälkeen Mitsubishi Lancer Evo 6 käytiin läpi ja siihen tehtiin muutoksia.

– Alustageometriaa muutettiin, nurkkiin laitettiin Reigerin iskunvaimentimet ja tukivarret vaihdettiin. Päästään testaamaan autoa kisaviikolla, sitten ollaan viisaampia, miten paljon muutokset vaikuttavat.

AL-Härmää edustava Kalliokoski on sarjassa kolmantena ja lähtee Kuusamoon tavoittelemaan osakilpailuiden voittoa.

– Ensimmäisen osakilpailun keskeytys saattoi maksaa sarjan voiton. Kaikki neljä osakilpailua lasketaan yhteen, joten jäännöspisteisiin ei olisi ollut varaa. Nyt pitää vain yrittää hoitaa oma ruutu ja olla ykkösenä ruutulipulla, sunnuntaina sitten nähdään lopullinen sijoitus, Kalliokoski ennakoi.

Sarjatilanne 2/4:

1) Panu Mertala 63p

2) Arto Vimpari 57p

3) Jere Kalliokoski 53p