Jazzpianisti Iiro Rantala konsertoi Kauhavalla maaliskuussa

Jazzpianisti ja -säveltäjä Iiro Rantala tunnetaan 20 vuodestaan Trio Töykeät -yhtyeen nokkamiehenä, mutta hän on luonut myös kansainvälisesti menestyksekkään soolouran. Rantalalla on levytyssopimus saksalaisen ACT-levymerkin kanssa, ja hänen uusin julkaisunsa syksyltä 2019 kantaa nimeä My Finnish Calendar.

Keskiviikkona 11.3. kello 19.00 Iiro Rantala konsertoi Kauhavalla. Konsertissa LSK Business Parkin Sotilaskodilla hän esittää soolopianoteoksensa My Finnish Calendar.

Iiro Rantalaa edustava ohjelmatoimisto StarPoint kertoo My Finnish Calendar -teoksesta seuraavaa: ”My Finnish Calendar on Iiro Rantalan säveltämä vuoden mittainen sääkatsaus ankaran ilmaston maasta. Uusiin sävellyksiinsä Iiro Rantala on saanut tällä kertaa innoituksensa Vivaldin tavoin vuodenajoista, joita Suomessa on tyypillisesti ainakin neljä. Rantala soittaa esityksessä suomalaisen kalenterivuoden, kaikki 12 kuukautta, läpi. 12 erilaiseen kappaleeseen sisältyy myös suomalaisten mielentila, joka liittyy läheisesti vallitsevaan säätilaan ja joka melkein aina on pettymys.”

Kauhavan kulttuuripalveluiden ja Härmänmaan musiikkiopiston järjestämä konsertti on Kaikukortti-, Kulttuurikaveri- ja Ystävänkorttikohde.