Järvilakeuden kansalaisopisto ottaa kuntoloikan

Järvilakeuden kansalaisopistossa on käynnistynyt Aisaparin rahoittama Kuntoloikka-liikuntahanke. Sen tavoitteena on asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen ja sairauksien ennaltaehkäisy liikunnan avulla. Toinen tavoite on uusien palvelumuotojen kehittäminen.

– Keskeistä hankkeessa on yhdistysten, yrittäjien, kuntien liikuntapalveluiden ja kansalaisopiston välisen yhteistoiminnan kehittäminen. Tavoitteena olisi saada tarjonta kohtaamaan kysyntä. Yhteistyöllä voidaan vaikuttaa myös kysynnän kasvattamiseen niin, että palvelut tavoittavat uusiakin käyttäjäryhmiä, sanoo hankevetäjä Eveliina Niemi.

Hankkeen tavoitteena on myös löytää uusia liikuttamisen keinoja. Yksi keino on virtuaalisuus. – Keväällä 2021 käynnistetään testiryhmiä eri puolilla hankealuetta. Näissä ryhmissä ohjaaja käy vuoroviikoin ja muihin paikkoihin jumppa lähetetään virtuaalisesti. Testiryhmät ovat suunnattu eläkeikäisille ja kaikki kiinnostuneet otetaan avosylin mukaan, Niemi kertoo.

Hanke järjestää syksyn aikana kuusi kylätapahtumaa kylätaloilla Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueella yhdessä Kylille-hankkeen sekä koneella koolle-hankkeen kanssa. Ensimmäinen tapahtuma on 6.10. Alahärmän kotiseututalolla kello 18-20.

Tapahtumissa on luvassa kuntovinkkejä, turvallisuustietoa, aivojumppaa ja muuta mukavaa tekemistä koko perheelle. Tapahtumissa on myös luvassa kylien välinen kolmen lajin kisailu. Kuntoloikka vierailee syksyn aikana myös Aijjoos-kerhoissa kertomassa hankkeesta ja antamassa liikuntavinkkejä.