Iisakki Järvenpää Oy:lle uudet omistajat

Iisakki Järvenpää Oy:n koko osakekannan on ostanut kolme eteläpohjalaista yrittäjää. Tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää suomalaista puukonvalmistusta ja käsityöläistaitoa.

– Yrityksen vahvuus on yrityksen brändissä ja työntekijöissä. Nykyinen henkilökunta jatkaa työsuhteiden katkeamatta. Lisäämme yhteistyötä käsityöalan oppilaitosten kanssa saadaksemme uusia työntekijöitä perinteen jatkajiksi, kertoo toimitusjohtaja Pekka Pollari tänään perjantaina.

Hän on syntyperäinen kauhavalainen ja yksi omistajista.

– Syksyllä ja alkutalvesta siirrymme lyhennetyn työviikon käytöstä täyteen kapasiteettiin. Yritystä kehitetään perinteitä unohtamatta. Uusia jakelukanavia avataan kotimaassa ja ulkomailla.

Kulttuurihistoriaa

Toinen omistaja on Jarkko Haukkala.

– Hallituksen tavoite on tehdä tästä kannattava yritys sekä kouluttaa nuoria osaajia jatkamaan eteläpohjalaista käsityöperinnettä ja sitä kautta saada yhtiölle arvoa ja arvostusta.

Jarkko Haukkala on päätyössään Airstar Aviation Oy:n toimitusjohtaja. Hänen mukaansa Iisakki Järvenpää Oy on osa eteläpohjalaista kulttuurihistoriaa ja jo sellaisenaan arvokas. Yhtiön kehittämiseksi ja toiminnan turvaamiseksi yhtiön omaa pääomaa on korotettu merkittävästi.

Kolmas omistaja on Moto-Seinäjoen toimitusjohtaja Hannu Pennala.

– Suomalainen käsityö ja raaka-aineet sekä Iisakki Järvenpään brändi antavat mahdollisuuden erottua muista valmistajista. Kotimainen käsityö alkaa olla jälleen muotia ja arvostus on palautumassa.

134-vuotias firma

Vuonna 1879 perustettu Iisakki Järvenpää Oy on Suomen tunnetuimpia puukonvalmistajia. Vuonna 1894 Iisakki Järvenpää valmisti lahjapuukot keisari Nikolai II:lle ja keisarinna Alexandralle. Tästä hyvästä Iisakki sai arvonimen Keisarin puukkoseppä.

Iisakki Järvenpää Osakeyhtiön 100-vuotisjuhlan kunniaksi valmistettiin rajoitettu erä juhlapuukkoja. Numero 1 luovutettiin presidentti Urho Kekkoselle vuonna 1979.

Yrityksen puukkoja on päätynyt 134-vuotisen historian varrella usealle julkisuuden henkilölle.

– Ehkä kuuluisimpana presidentti John F. Kennedy, jonka työpöydältä Valkoisesta Talosta kauhavalainen puukko seurasi aikanaan maailman tapahtumia, Pekka Pollari kertoi.

>>>>>>> Stashed changes