Hela-Kiekko kutsuu tyttöjä omaan jääkiekkojoukkueeseen

Kauhavan Hela-Kiekko kutsuu tyttöjä pelaamaan jääkiekkoa omassa joukkueessaan.

– Juniorijoukkueissa on vuosien varrella nähty usea tyttö, joista osa on menestynyt myös valtakunnallisella tasolla. Nyt kokeillaan, löytyykö innostusta kokonaiselle tyttöjoukkueelle. Jääkiekko on joukkuelaji, se vaatii toimiakseen vähintään 15 tyttöä, ja se on tavoitteemme, kertoo tyttöjoukkuetta luotsaamaan lähtevä Annukka Annala.

Joukkue on tarkoitettu ensisijaisesti 3. - 6. luokkien tytöille. Harjoittelu alkaa tänään keskiviikkona iltaviideltä, ja seuraava kokoontuminen on 4.9.

– Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla edes hokkareilla luistelusta. Syksyn aikana on tarkoitus oppia kaikki tarpeellinen: luistelu, säännöt ja mailan käsittelyn perustaidot, Annala lisää.

Joukkue harjoittelee syksyllä keskiviikkoisin jäähallissa tunnin kerrallaan.

– Jäälle voi tulla kokeilemaan kaksi kertaa ilmaiseksi, minkä jälkeen voi päättää harrastuksen jatkamisesta. Varusteita voi kysyä lainalle ensimmäisille kokeilukerroille. Pyrimme löytämään niitä kaikille tarvitseville. Rohkeasti vain kokeilemaan!

Apuvalmentajana aloittaa Sari Perttu. Molemmat naiset ovat harrastaneet aikanaan ringetteä, ja nykyisin he pelaavat naisten harrastejääkiekkoa He-Kin Kantturoissa.

Annala pyöritti 1990-luvulla He-Kin ringettejoukkueita opettaen lukuisan määrän tyttöjä luistelemaan ja pelaamaan.

– Meille jokainen tyttö on yhtä tärkeä. Ensisijaista on saada iloa liikunnasta ja yhdessäolosta, valmentajat kiteyttävät.