Härmän Siskojen Safinelle TeamGymin nuorten Suomen mestaruus

Härmän Siskojen Safine ylsi tasaisella suorituksellaan kultaan viime lauantaina Jyväskylän Hipposhallissa järjestetyissä TeamGymin SM-kilpailuissa.

Härmäläisjoukkueen kokonaispisteet olivat 45,700. Toiseksi tuli Espoon Telinetaitureiden Effects pistein 45,300 ja kolmanneksi pisteillä 44,300 Tampereen Voimistelijoiden Fierce.

– Saimme nähdä loistavia onnistumisia koko joukkueelta, erityisesti vapaaohjelma ja volttirata menivät nappiin. On tämä kyllä niin hieno laji, vauhtia riittää, ja silti joukkuelajina pystytään kisaamaan koronaturvallisesti ilman lähikosketusta kilpakumppaneihin, valmentajat kommentoivat.

Safinessa kilpailee 7 jumpparia: Aliisa Hakomäki, Iiris Ikola, Lotta Ikola, Hertta Luoma, Säde Mikkonen, Vilma Paussu ja Iida Sainio. Valmentajina toimivat Eveliina Hakomäki, Aura Lillbacka ja Sofia Sillanpää.

TeamGym on voimistelun joukkuelaji, johon kuuluu kolme telinettä: vapaaohjelma permannolla, volttirata ja trampetti. Vapaaohjelma on koko joukkueen yhtä aikaa suorittama tanssillinen voimisteluohjelma. Volttiradalla ja trampetilla kuusi voimistelijaa tekee liikkeet peräkkäin virrassa kolmella kierroksella.

Nuorten naisten SM-mestaruudesta kisasi 5 joukkuetta.