Härmän Ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pentti Mäki tivaa Hippokselta: ”Onko vain heiluteltu huulia?”

Härmän raviradan puheenjohtaja Pentti Mäki on pettynyt Hippoksen hallituksen esitykseen, joka jättäisi PowerParkin raviradan ilman kuninkuusraveja vuosina 2022 – 2024.

– Pitkään on puhuttu, että raviratojen välistä yhteistyötä tulisi kehittää. Nyt käsiteltäväksi tuli konkreettinen ehdotus, jossa erilaiset radat tekevät asioita yhdessä. Tämän päätöksen jälkeen täytyy kysyä, onko tässä vain heiluteltu huulia tärkeässä asiassa, Mäki pohtii.

Mäki on Hippoksen valtuuskunnan jäsen ja yksi Suomen kokeneimmista ravipäättäjistä. Valtuuskunnan päätöksenteossa hän on ollut mukana viimeisen viidentoista vuoden aikana. Mäki on urallaan nähnyt valtuuskunnan myös tehneen isojakin päätöksiä vastoin keskusjärjestön hallituksen esityksiä.

– Nyt on tietysti tärkeää kuulla, millaiset ovat perustelut ja onko niitä. Kuninkuusravit ovat olleet järjestäville radoille onnistuessaan taloudellisesti arvokas asia. Se ei saisi kuitenkaan johtaa nurkkakuntaisuuteen, jossa hyväveli-kerhot vahingoittavat päätöksillään lajin tulevaisuutta, Mäki pohtii.

Härnän PowerParkin ravirata oli esimerkiksi Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivusto Ravinetin äänestyksessä ylivoimaisesti suosituin kuninkuusraveja hakeneista raviradoista.

Lisää aiheesta ensi viikon Komiat-lehdessä.