Härmän ja Kauhavan ylioppilasjuhlat pidetään tällä tietoa kesäkuun alussa, sen sijaan lukioiden vanhojen tanssit siirtyvät lokakuulle

Kevään ylioppilasjuhlat on tarkoitus pitää Härmän ja Kauhavan lukioiden lisäksi lähialueiden lukioissa lauantaina 5. kesäkuuta, suosituksia ja rajoituksia noudattaen.

Kukin lukio tiedottaa ylioppilasjuhlien toteuttamistavasta tarkemmin toukokuun aikana.

Sen sijaan koulujen luokkaretket Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronanyrkki on suositellut siirtämään tai toteuttamaan vain oman luokan kesken päiväretkenä ja ulkona oman maakunnan sisällä tapahtuvina. Esimerkiksi yön yli retkiä nyrkki ei pidä tässä tilanteessa hyvänä ratkaisuna.

Lähialueen lukiot eli Härmä, Kauhava, Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi, Lapua ja Vimpeli siirtävät vanhojen tanssit aiotusta toukokuusta pidettäväksi perjantaina 8. lokakuuta.

Siirron syynä ovat Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston sekä koronanyrkin asettamat kokoontumisrajoitukset. Lukioiden rehtorit päätyivät siirtoon, koska heistä tämänhetkisten suositusten valossa on epätodennäköistä, että vanhojen tansseja voitaisiin järjestää vielä toukokuussa vanhaan tapaan massatapahtumana, jonne voitaisiin terveysturvallisesti kutsua perheet paikalle.