Galleria Kaari avaa ovensa tiistaina, kesäkuun näyttelyssä nähdään lähes 90-vuotiaan Matti Saaren monipuolista tuotantoa

Galleria Kaari Kauhavan pääkirjastossa avautuu yleisölle tiistaina 2.6. Galleriaan on vapaa pääsy pääkirjaston aukioloaikoina.

2.-29.6.Kaaressa nähdään kauhavalaisen, lähes 90-vuotiaan Matti Saaren taidenäyttely.

Matti Saari on tuottelias taidemaalari, kuvanveistäjä ja monilahjakas taiteilija, jonka työskentelyssä ja elämänasenteessa korostuu iloisuus. Saaren töitä on paljon julkisissa tiloissa ja yksityisissä kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla.

Galleria Kaaressa kesäkuussa nähtävässä näyttelyssä Matti Saarelta on esillä monipuolinen valikoima öljyvärimaalauksia. Lähes kaikki näyttelyn työt Saari on maalannut viimeisen kahden vuoden aikana. Mukana on muotokuvia, eläinaiheita ja surrealismia.

Edelleen aktiivinen taiteilija on syntynyt 1932. Nyt näyttelyyn tulevat öljyvärimaalaukset paria poikkeusta lukuun ottamatta taiteilija on maalannut viimeisen kahden vuoden aikana.

– Suunnitelmissa oli pystyttää näyttely myös LSK:n tiloihin Kauhavan herättäjäjuhlien ajaksi, mutta se siirtyy vuoteen 2021. Matin elämästä, taiteesta ja paikallisesta historiasta on julkaistu kirja Veijarin tarina. Suurikokoista kirjaa on vielä jonkin verran saatavilla Info-kirjakaupasta ja todennäköisesti myös näyttelyn ajan kirjastosta, kertoo kirjan kirjoittanut Hannele Kihlman.