Formulatähtien lapset mukana ensi viikonvaihteen Flying Finn Racen harjoituskisassa, mukana yli 180 kuljettajaa 40 eri maasta

Kartingin MM-huuma kasvaa Flying Finn Race -kotikisojen lähestyessä: syyskuun 6.-8. PowerParkissa ajettavien MM-kilpailujen tunnelmaan virittäydytään Alahärmässä jo tulevana viikonloppuna, kun PowerParkin radalla mitellään Open National Race -harjoituskisa 22.-25.8. Mukana on yli 180 kuljettajaa 40 eri maasta.

Harjoituskilpailu on avoin kansallinen kartingkilpailu, mutta näin MM-kisojen alla PowerParkissa nähdään jo ennakkoon merkittävä määrä lajin huippukuljettajia ympäri maailmaa.

Flying Finn Race -kilpailun promoottori Sami Heiskanen on ilahtunut harjoituskisan saamasta huomiosta.

– Toki MM-kisat itsessään herättävät paljon kiinnostusta, mutta on ollut ilahduttavaa nähdä, kuinka myös tämä järjestämämme harjoituskilpailu on kerännyt todella reilusti osanottajia, Heiskanen kertoo.

Harjoituskilpailun ja logististen järjestelyjen mahdollistamiseksi PowerParkissa on tehty erikoisjärjestelyjä tiimeille.

– Kuskit ja tiimit tulevat nyt harjoittelemaan Suomeen ja tarkoituksena on taata kaikille tasapuoliset mahdollisuudet ajaa niin paljon kuin mahdollista. Lisäksi PowerPark on osoittanut kerrassaan hienoa joustavuutta, sillä tiimit saavat jättää varikkofasiliteettinsa tänne ja voivat käydä vielä ennen varsinaista MM-tapahtumaa kotonaan. Suuret kiitokset siitä heille. Tiimit ovat olleet erittäin tyytyväisiä tähän ratkaisuun ja siihen, että heidän arvotavaransa jäävät turvalliseen valvontaan, Heiskanen kehuu.

OKj-luokassa tunnetuimmat nimet harjoituskilpailussa lienevät F1-sarjassa vuosina 1997-2011 ajaneen italialaisen Jarno Trullin poika Enzo sekä niin ikään italialaisen entisen F1-kuljettajan ja Ferrarin pitkäaikaisen testikuljettajan Luca Badoerin poika Brando.

Suomalaisista luokassa on mukana muun muassa koko tämän kauden SM-sarjan mitalikolmikko, kun ajamassa nähdään mestari Tuukka Taponen, hopeamitalisti Henri Sääskilahti sekä pronssimitalisti Samuli Mertsalmi. Taponen ja Mertsalmi kuuluvat myös AKK:n Flying Finn Academy -valmennusryhmään.

OK-luokan nimekkäin kuljettaja lienee vuoteen 2006 asti F1-sarjassa ajaneen kolumbialaisen Juan Pablo Montoyan poika Sebastian. Suomalaisista mukana ovat esimerkiksi tuore SM-kultamitalisti sekä vuoden 2017 kartingin MM-pronssimitalisti Juho Valtanen, tuore SM-hopeamitalisti Axel Saarniala sekä tuore SM-pronssimitalisti Nikolas Pirttilahti. SM-sarjan kärkikolmikko kuuluu myös AKK:n Flying Finn Academy -valmennusryhmään.