Finn-Power teki viime vuodelta kohtuullisen tuloksen, vaikka korona hiljensi markkinaa

Finn-Power tiedottaa viime vuoden tuloksestaan, jonka yritys nimeää kohtuulliseksi.

– Alkuvuodesta on tapahtunut selvää piristymistä. Finn-Power Oy jatkoi kaikkia toimintojaan ja niiden kehittämistä Prima Industrie –konsernin strategian ja liiketoimintasuunnitelman mukaisesti. Yhtiöllä on keskeinen rooli konsernin lävistys- ja järjestelmätekniikan osaamiskeskuksena samoin kuin ohjelmistotuotteiden kehittämisessä. Yrityksen strateginen panostus järjestelmiin ja automaatioon on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi, kertoo general manager Kalle Kujanpää.

Covid-viruksen aiheuttamista ongelmista johtuen markkinatilanne hiipui edellisvuoteen verrattuna.

Saatujen tilausten määrä laski 26 prosenttia.

– Tarjouskanta on edelleen erittäin hyvällä tasolla, mutta covidin aiheuttamista maailmantaloudellisista congelmista johtuen monet yritykset ovat siirtäneet investointejaan.

Finn-Power Oy:n liikevaihto vuonna 2020 oli 112,9 miljoonaa euroa (2019: 135,2 M€). Käyttökate oli 10,2 miljoonaa euroa. Tulos oli 3,7 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 7,3 miljoonaa euroa. Vuonna 2019 tulokseen sisältyi osinkoja tytäryhtiöiltä.

– Liikevaihdon laskusta huolimatta yrityksen tulosta voidaan pitää kohtuullisena, ottaen huomioon erittäin haasteellinen vuosi.

Tilauskertymä oli tilikauden päättyessä 92,2 miljoonaa euroa, tilauskanta oli tilikauden päättyessä 32,3 miljoonaa euroa.

Kujanpään mukaan tilausten vähenemisestä johtuen kustannuksia jouduttiin karsimaan erilaisin kustannussäästöprojektein sekä henkilöstön sopetustoimin.

– Koronapandemiasta johtuen jouduttiin maaliskuusta alkaen sopeuttamaan toimintoja koko vuoden ajan. Konetoimitukset ja –asennukset eri puolille maailmaa viivästyivät tai hankaloituivat, samoin erilaisten komponenttien ja osien saatavuus. Asennuksissa siirryttiin käyttämään yhä enemmän paikallista työvoimaa, kertoo General manager Jarmo Mursula viime vuoden haasteista.

– Matkustus- ja kokoontumisrajoitukset vaikuttivat myös asiakkaiden kohtaamisiin ja tapahtumiin ja vuoden aikana järjestettiinkin lähinnä virtuaalisia tapahtumia, webinaareja ja etädemoja. Niiden järjestämistä jatketaan tänäkin vuonna.

Kalle Kujanpään mukaan viime vuoden viimeisellä kvartaalilla oli nähtävissä piristymistä markkinoilla ja tarjouspyyntöjen määrä lähti nousuun.

– Etenkin Pohjois-Euroopassa ja Aasiassa on nähty selvää nousua tilausten määrässä. Finn-Power Oy:n tuotteiden osalta tilausten määrä on kasvanut alkuvuonna yli 50 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, toteaa Kujanpää tyytyväisenä.

– Seinäjoen tehtaan tuotanto pyörii taas täydellä kuormituksella ja tilanne jatkuu samanlaisena syksyyn saakka, lisää Jarmo Mursula alkaneen vuoden positiivisista näkymistä.

Finn-Power Oy:ssä työskenteli tilikauden päättyessä 392 henkilöä. Yritys on osa Prima Industrie -konsernia, joka teki viime vuonna 333 miljoonan euron liikevaihdon.