Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa leviämisvaiheessa

Maanantaina 25.10. kokoontunut Nyrkki päätti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jatkavan koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Viime viikolla todettiin yhteensä 125 tartuntaa. Suurin osa tartunnoista eri-ikäisillä rokottamattomilla henkilöillä. Tartuntaryppäät ovat tällä hetkellä Lappajärvellä ja Seinäjoella.

Lokakuussa on tähän mennessä tullut ilmi yhteensä 411 koronatartuntaa, mikä on kuukausikohtainen ennätys koko pandemia-aikana.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä 9 koronapotilasta, joiden ikähaarukka on 19-75 vuotta. Lokakuun aikana erikoissairaanhoidon vuodeosastolla olleista yli 60 prosenttia on täysin rokottamattomia.

Vallitsevasta tilanteesta johtuen Nyrkki päätti jatkaa etätyösuositustaan 30.11.saakka.

Menneellä viikolla todettiin 125 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 142. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 1991.

Tartunnoista suurin osa, lähes puolet, on perhepiirin tartuntoja, mutta tartuntoja tuli myös koulun tai sote-yksikön tartuntaketjusta. 10 % tartunnoista tartunnanlähde jäi epäselväksi.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla on nyt 9 koronapotilasta, joista pieni osa tehohoidossa. Terveyskeskuksen vuodeosastolla on 9 koronapotilasta.

Positiivisten koronatestien osuus on pysynyt samana kuin viime viikolla, 4,5 %.

Sairastuneista 65 % oli jo karanteenissa tartunnan tullessa ilmi. Voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ei ole.