Etelä-Pohjanmaalla sairaalahoidossa muutama koronapotilas, sairaanhoitopiiri toivoo ihmisten välttävän matkustamista taudin kiihtymisvaiheen maakuntiin

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen tiistaina 29.9. jälleen yksi uusi koronavirustartunta.

– Henkilö on eristyksissä ja jäljitystyö on tehty. Tartunnan lähde on maakunnan ulkopuolelta, ylilääkäri Matti Rekiaro kertoo.

Tartuntoja on maakunnassa nyt 77. Sairaalahoidossa on muutamia koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 27 505. Eilen tutkittiin 307 näytettä.

– Olemme sairaanhoitopiirissä erittäin huolestuneita lähialueiden kiihtyvästä tartuntatilanteesta. Koronatilanne Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Uudenmaan alueella on edennyt kiihtymisvaiheeseen. Esimerkiksi Keski-Suomessa tapausten ilmaantuvuus on 15-kertainen Etelä-Pohjanmaahan nähden. Meillä uusien tapausten ilmaantuvuus on 3,1/ 100 000 asukasta kohden, Rekiaro selvittää.

– Erityisesti kiihtymisvaiheen maakuntiin matkustamista ja sieltä tänne matkustamista on tarkoin harkittava. Monet tartunnat ovat lähtöisin sukulaisvierailuista, häistä ja muista kokoontumisista. Maakuntana emme voi eristäytyä, mutta omilla valinnoilla voimme vaikuttaa koronatilanteen kehittymiseen maakunnassamme.