Esitys: Kaupunki myy Pernaan koulun tontteineen Alakylän Nuorisoseuralle

Kauhavan Alakylän Nuorisoseura ry on tarjoutunut ostamaan Pernaan koulutalon ja sen kahden hehtaarin tontin 1000 eurolla. Kaupunginjohtaja esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle tarjouksen hyväksymistä. Hänen mukaansa kauppahinnassa tulisivat huomioiduksi rakennuksen suuri korjausvelka ja korkeat ylläpitokustannukset.

Jos kauppa toteutuu, nuorisoseuran pitää ehtojen mukaan sopia Alakylän kyläyhdistyksen kanssa liikuntahallin liittymistä sekä järjestelmistä ja antaa kuntalaisten käyttää tenniskenttää ilmaiseksi vuoden 2025 loppuun asti.

Tiloja koskevat maanvuokrasopimukset siirtyvät ostajalle, ja kaupungin vastuu pihan kunnossapidosta sekä valaistuksen energiakustannuksista päättyy.

Alakylän Nuorisoseura ry on perustettu vuonna 1897. Se on ollut vailla tiloja kesästä 1987, jolloin sen omistama rakennus Varpulantiellä paloi maan tasalle.

Ostotarjouksen jättäjät eivät ole vielä miettineet koulun tulevaa käyttöä tarkasti, mutta heidän mukaansa rakennus tulee palvelemaan nuorisoseuran sääntöjen mukaisesti nuoriso-, urheilu- harrastustoimintaa.