Englannin kuninkaallisten ilmavoimien Red Arrows -taitolentoryhmä varmistui eilen Kauhavan lentonäytöstapahtuman vetonaulaksi

Englannin kuninkaallisten ilmavoimien RAF:n taitolento-osasto tulee esiintymään Kauhavalle Ilmailuliiton Kauhava Air Show -lentonäytökseen.

– Tämän maailmankuulun taitolentoryhmän saapuminen vahvistui eilen. Olemme tehneet asian kanssa paljon töitä, ja nyt se viimeinkin varmistui, iloitsee Kauhavan Wanhan Ajan Lentopäivät ry:n puheenjohtaja Tapio Pitkänen.

Red Arrows lentää Kauhavan lentonäytöksessä ohjelmansa molempina näytöspäivinä eli lauantaina 29.8. sekä sunnuntaina 30.8.

Ilmailuliiton päälentonäytöstapahtumaa on järjestetty pandemian varjossa, mutta Pitkänen on luottavainen, että kaikki sujuu hyvin elokuun viimeisenä viikonloppuna.

– Meillä on sovittu tarkasti kuviot siihenkin, miten taitolentoryhmä tuotetaan Englannista tänne, hän toteaa.

Yhdeksällä BAE Systems Hawk -suihkuharjoituskoneella lentävä ryhmä on kuuluisa tiukasta vinoneliömuodostelmastaan. Kokonaisuutta täydentää värillisten savujen käyttö.

Vuonna 1965 perustetut Red Arrowsit ovat esiintyneet lähes 5000 kertaa, kaikkiaan 57 maassa. Edellisen kerran Red Arrows on lentänyt Kauhavalla Lentäjien juhannuksessa vuonna 2006.

Lentonäytöstapahtuman pääjärjestäjä on harrasteilmailun edunvalvontajärjestö Suomen Ilmailuliitto ry, joka täytti viime vuonna sata vuotta. Suomen Ilmailuliitto on antanut tapahtuman järjestelyvastuun Kauhavan Wanhan Ajan Lentopäivät ry:lle.

Marianne Lähde