Elisan 5G-verkko laajeni kattamaan osan Kauhavasta

Elisan 5G-verkko on laajentunut Kauhavalle. Kauhavalla verkkoa voi alkuvaiheessa käyttää Lauttamuksen, Rengon, Mäki-Hannuksen, Fräntilän, Perälän ja Tanelinmäen alueilla. Elisan 5G-verkko toimii Etelä-Pohjanmaan alueella myös jo Seinäjoella.

– Koko Suomessa Elisan 5G-paikkakuntia on jo 75. Suomalaiset ovat löytäneet 5G:n nopeasti ja usein siirtyminen uuteen teknologiaan tapahtuu samalla kun päätelaite päivitetään uuteen. Suomessa on lähdetty aktiivisesti tutkimaan 5G:n mahdollisuuksia myös yritysten, organisaatioiden ja kuntien toimesta. Olemme olleet toteuttamassa jo kymmeniä mielenkiintoisia 5G-projekteja muun muassa terveydenhuollon, koulutuksen, vanhustenhuollon ja liikenteen aloilla, Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm kertoo.

Kunnissa uuden 5G-verkon valmistumisesta ollaan Granholmin mukaan tyytyväisiä.

– Digitaalinen kehitys ja siitä johtuva kasvava tiedonsiirron tarve on tällä hetkellä merkittävin maailmaa muuttava megatrendi. On hienoa, että pääsemme Kauhavalla mukaan 5G-kehityksen eturintamaan. Nopeat verkkoyhteydet ovat erittäin tärkeitä alueen kehittymisen ja yritystoiminnan kannalta. Ne mahdollistavat myös monipaikkaisen työskentelyn ja opiskelun kotoa käsin, kommentoi Kauhavan kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala Elisan tiedotteessa.

5G:n käyttöä varten pitää olla 5G:tä tukeva puhelin, 5G-liittymä sekä laitteen tulee olla 5G-verkon alueella.