Eepee: Uuden ABC Kauhavan myynti on ylittänyt odotukset

Eepee tiedottaa, että satsaukset myymäläverkostoon näkyivät vuoden 2019 tuloksessa kasvaneina myynteinä. Myymäläverkostoa vahvistivat etenkin uudet S-marketit ja Prisman kokonaisvaltainen uudistus. Myös uuden ABC Kauhavan myynti ylitti odotukset.

Eepeen verollinen myynti vuonna 2019 oli 480,2 miljoonaa euroa, joka kasvoi edellisestä vuodesta 8,3 miljoonaa euroa. Neljästä toimialasta suurin nousija oli marketkauppa. Yrityksen mukaan uudet ja uudistuneet myymälät täyttivät asiakkaiden toiveet ja tarpeet. Liikennemyymäläkaupassa sisäkauppa kasvoi viime vuodesta, kun taas polttonestekaupassa kilpailun kiristyminen näkyi myyntivolyymien laskuna. Matkailu- ja ravitsemiskaupassa Original Sokos Hotel Vaakunan hotelliuudistus vauhditti majoituskaupan myynnin kasvua. Ravintolamyynti pysyi viimevuotisella tasolla, kun otetaan huomioon verkostossa tapahtuneet muutokset. Autokaupassa tehdyt panostukset alkoivat näkyä erityisesti vaihtoautokaupan selvänä kasvuna.

Marketkaupan myynti oli 364,0 miljoonaa euroa, jossa on kasvua edellisvuoteen 11,1 miljoonaa euroa eli 3,1 prosenttia. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi neljä prosenttia. Käyttötavarakauppa laski prosentin.

Eeepeen mukaan kaupat onnistuivat niin tulosluvuissa kuin asiakastyytyväisyydessä, jossa Eepeen S-marketit ja Salet ovat valtakunnan ykkössijalla ja Prisma kakkosena. Eepee myös kasvatti markkinaosuuttaan.

EePeen vuoden suurimmat investoinnit olivat Hyllykallion Prisman uudistus, Kauhavan uuden liikekeskuksen ja S-market Pajuluoman rakentaminen Seinäjoelle, Emotionin muutto Prisman kauppakäytävälle sekä S-market Kortesjärven muutto uusiin tiloihin.

Prisma sai uuden ilmeen ja lisää tilaa päivittäistavarakaupalle, mikä näkyi saman tien päivämyyntien kasvuna edelliseen vuoteen verrattuna. Kauhavan liikekeskukseen avattiin paikkakunnalle pitkään toivottu ABC-liikennemyymälä ja uusi S-market. Loppuvuodesta 2018 avattu S-market Tanelinranta vakiinnutti jo paikkansa ison volyymin kauppana Seinäjoella.

Vuonna 2020 marketkaupan uudistuslistalla on useita myymälöitä. S-market Lehtisestä tulee muuton myötä S-market Megakeskus, Sale Soini muuttuu S-marketiksi ja S-marketit Isojoella, Lapualla, Ilmajoella ja Jalasjärvellä uudistuvat. Sale Alakylään tulee uusi myymälä ja vanha kosteusvauriosta kärsinyt rakennus puretaan.

Eepeen marketkaupan verkostossa oli vuoden 2019 lopussa yksi Prisma, 29 S-marketia, seitsemän Salea ja yksi Emotion-myymälä.