Autokaunottaret saapuvat pian Alahärmään - Mikko Nukala kertoi, että tällä viikolla järjestetään kaikkien aikojen suurin Power Truck Show

Kuljetusmessutarjonta ja autokaunottaret ovat jälleen esillä Power Truck Show’ssa PowerParkissa 9. - 10.8.

Messutapahtuman aloittaa huomenna torstaina Alahärmään saapuva rekkakulkue. Siinä matkaa noin 40 Euroopasta saapuvaa näyttävää rekkaa, veteraaniautoa ja muuta autoa.

– Ulkomaalaisia autoja tulee kaikkiaan 50 eli ennätysmäärä, kertoi Mikko Nukala kuljetusalan suurtapahtuman organisoivasta PTS-Messut oy:stä.

Kauimmainen vieras asuu 9 000 kilometrin päässä: Sergey Petukhov ajaa ammatikseen rekkaa Yakutian jääteillä Itä-Siperiassa.

– Hän on haaveillut autonäyttelyyn osallistumisesta, ja nyt se toteutuu. Mies on jo saapunut Suomeen, Nukala tiesi.

Messuosastoja pystyttävät muun muassa automaahantuojat, kalusto- ja laitevalmistajat, päällirakentajat, varuste- ja tarvikemyyjät, kouluttajat, viranomaiset ja järjestöt.

Ohjelmapuolella nähdään vetonauloina Pohjoisen valtatien pelastajat -tv-sarjan norjalaiset tähdet. Myös Cage Riders -surmapalloajajat, freestylemotocrossin ammattilainen Sebastian Westberg ja katumoottoripyörätaitaja Niko Säkkinen esiintyvät.

– Olemme lisänneet erityisesti lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan määrää. Meillä on myös liikennepuisto, siellä voi ajaa polttomoottoriautoilla. RC-autonäytöksessäkin on paljon nähtävää, Nukala mainitsi.

– Nyt meillä on edessämme kaikkien aikojen suurin tapahtuma. Uskomme, että pääsemme jopa kävijäennätykseen, mies sanoi.

Kuljetusalan seminaari alkaa ylihuomenna eli perjantaina Magnum 5D -teatterissa kello 11.30. Puhetta johtaa koko tapahtuman toinen juontajista, Jussi Mikkola.

Tilaisuudessa keskitytään siihen, minkälaisia käyttövoimavaihtoehtoja ja niihin liityvää tekniikkaa raskaaseen kalustoon on tarjolla ja mitä on odotettavissa.

– On selvää, että raskaan liikenteen on muun liikenteen tavoin löydettävä tulevaisuudessa tapoja vähentää hiilidioksidipäästöjä tai päästävä niistä kokonaan eroon. Keskusteluissa nousevat esiin sähkö, liikennekaasut ja dieselpolttoaineet, Mikkola totesi ja lisäsi, että seminaarissa on edustettuina energiayhtiöitä ja automaahantuojia.

Tapahtuman keulakuvaksi valitaan 12. Miss Power Truck. Ehdokkaana on myös Ilona Jokinen Alahärmästä. Lauantaina päälavalla esitellään Miss ja Mister Power Truck -kisaehdokkaita, he tulevat eri puolilta Suomea. Tuomaristo valitsee voittajatytön ja yleisö voittajapojan.

Kisasta valitaan myös Mallitoimisto FaceMakerin tuottamaan Fitness Cover Girl 2019 -kisaan sopivia kilpailijoita, Miss Truck Bikini 2019 ja ensi kertaa Miss Truck Beauty 2019. Kuvaajat nimeävät kuvauksellisimman rekkatytön.

Yleisö pääsee seuraamaan lavaohjelmaa sekä kisaajien kuvauksia ja poseerauksia erikoismaalattujen kilpailurek-kojen luona ja äänestämään tyttösuosikkiaan.

Mia Kärkkäinen

Anu Nahkala