Antti Kurvinen ei asetu ehdolle Keskustan puheenjohtajaksi, kauhavalainen toisen kauden kansanedustaja haluaa jatkaa eduskuntaryhmän puheenjohtajana Oulun valinnoista riippumatta

Kansanedustaja Antti Kurvinen ei asetu ehdolle Keskustan puheenjohtajavaaliin Oulun puoluekokouksessa. Kurvinen kertoi päätöksestään tänään tiistaina kotikentällään Kauhavalla.

Kurvinen toteaa, että päätöstä edelsi ankara pohdinta.

– Olen harkinnut ratkaisua viime päiviin saakka. Puhelin on soinut ja kannustustakin on tullut. Olen ajatellut niin, että tässä tilanteessa Keskusta tarvitsee vakautta. Tarjoan sitä pysyttäytymällä itse eduskuntaryhmän puheenjohtajan roolissa, Kurvinen luonnehtii.

Hän arvioi syyskuun alun puheenjohtajakisasta tulevan tiukan.

– On monta ehdokasta, varmasti tulee kova kisa. Keskustan puheenjohtajavaali herättää perinteisesti suuria tunteita. Kuka ehdokkaista Oulussa valitaankin, tulen tukemaan häntä kaksivuotisessa tehtävässään niin, että hän menestyisi puolueen puheenjohtajana, Kurvinen toteaa.

Hän on halukas jatkamaan Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana riippumatta siitä, millaisia valintoja Oulussa tullaan tekemään.

– Eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävä on erittäin merkittävä, vastuullinen ja vaikutusvaltainen tehtävä, jossa olen viihtynyt erittäin hyvin, reilun vuoden verran keskustaryhmyrinä toiminut Kurvinen luonnehtii.

Keskustan puheenjohtajakisassa on nyt neljä ehdokasta. Varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen ilmoitti eilen lähtevänsä tavoittelemaan puheenjohtajuutta. Mukaan ilmoittautui myös Alavudella asuva Ilkka Tiainen. Aiemmin arvioitiin puheenjohtajakisasta tulevan tiede- ja kulttuuriministeriksi palaavan Annika Saarikon ja Keskustan nykyisen puheenjohtajan, kansanedustaja Katri Kulmunin kaksinkamppailu.

Petri Honkonen on Kurvisen hyvä tuttava, miehet tuntevat toisensa jo nuorisopolitiikan ajoilta. Honkosen ratkaisu ei Kurvisen mukaan vaikuttanut hänen omaan päätökseensä.

– Ratkaisu oli täysin omani. Harkitsin, mikä on viisasta ja oikein tässä tilanteessa. En tule myöskään ottamaan kantaa kenenkään puolesta, Kurvinen toteaa.

– Tietystikään en sulje pois sitä, että joskus voisin asettua ehdolle Keskustan puheenjohtajaksi. Tässä kohtaa kuitenkin katson, että Keskustalle on tärkeää, että puolueessa on jatkuvuutta, jota haluan itse ryhmyrinä olla tuomassa, ja toimia myös yhdistävänä voimana puolueessa.

Marianne Lähde