Tilaajalle

Anssin Jussin Areena täyttyi kaverisynttäreiden juhlijoista – katso video

Tuolirivit täyttyivät ja seisomapaikat seinustoilla, kun Anssin Jussin Areenalla Ylihärmässä vietettiin sunnuntaina Kauhavan suurimpia kaverisynttäreitä. Järjestäjätahoja oli parikymmentä ja kaikki anti ilmaista. Kaupungin elämälaatupalvelujen työmyyrät ideoivat synttärit, kun Kauhavan kymmenvuotistapahtumiin korvamerkittyä rahaa oli.

– Halusimme jotain kivaa yhteistä tekemistä kaikille, nuoriso-ohjaaja Elina Ruotsala perusteli.

– Innoitusta saimme seurakunnalta, joka piti Suomi 100 -lastentapahtuman täällä samassa paikassa kaksi vuotta sitten, Ruotsalan kollega Tuomas Lahdenperä täydensi.

– Pyysimme seurakuntaa mukaan ja otimme yhteyttä suoraan muihinkin satavuotistapahtuman järjestäjiin. Lisäksi laitoimme avoimen kutsun.

Kauhavan seurakunta muutti omia suunnitelmiaan ja lähti kaupungin kumppaniksi.

– Olimme miettineet seurakunnan 10-vuotisjuhlia Alahärmän kirkkoon ja seurakuntatalolle ja tilanneet jo Laukkarisen esiintymään, mutta kustansimmekin konsertin tänne, vastaava lastenohjaaja Sinikka Huhdankoski kertoi.

Kaverisynttäreiden vip-vieraisiin kuuluivat tänä vuonna 10-vuotispäiväänsä juhlivat. He saivat tullessaan lahjapussukan ja lähtiessään Manga Messias -kirjan. Yhteiset pidot korvasivat alueelliset kymppisynttärit.