Uutiset

Anssi Valkonen ajoi ylivoimaiseen voittoon F-rallisarjan kilpailussa

Anssi Valkonen (oik.) ja Jani Pohto tuulettivat voittajina Heinolassa.
  • Komiat

AL-Härmää edustava Anssi Valkonen ja hänen kartanlukijansa Jani Pohto ajoivat tärkeän voiton F-rallisarjan osakilpailussa Heinolassa. Kauhavalainen Valkonen kisaa kaksivetoisten nuotista ajavien luokassa. Valkonen ja Pohto ajoivat viiden erikoiskokeen rallissa kolmelle erikoiskokeelle pohja-ajan, ja maalissa eroa toiseksi ajaneeseen Markus Hellströmiin oli 36 sekuntia.

– Oli lopulta yllättävän suuri ero kakkoseen, kun yleensä näissä ajetaan sekuntipeliä kärjessä. Voitto teki todella hyvää, sillä koko kausi on meille keskeytysten täyttämä, Valkonen kertoo.

– Talvella tuli kaksi keskeytystä teknisten ongelmien takia, ja kesällä meni kaksi moottoria rikki. Pari viikkoa ennen Neste Rallin yhteydessä ajettavaa Vetomies-kilpailua auto kaatui harjoituksissa, ja teimme siihen hätään autoon toisen korin. Joten kyllä on vastustanut ihan tarpeeksi,

F-rallisarjasta on jäljellä vielä lokakuun 10. päivä Petäjävedellä ajettava Kyläseppäralli.

– Jaossa on 45 pistettä, ja olemme kärkeä 28 pistettä jäljessä. Loppuun asti ajetaan ja katsotaan, mihin se riittää, Valkonen miettii.

Anssin velipoika Matias Valkonen ajoi junioreissa muutaman kuukauden ajotauon jälkeen yleiskilpailussa yhdeksänneksi ja omassa luokassaan viidenneksi.

Valkosten tapaan AL Härmää edustava autokunta Ville ja Matti Puumala joutui keskeyttämään Heinolassa, kun autoon tuli tekniikkavika.

Vesa Rauhala

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli