Alahärmän vastaanottokeskukselle varattu Kaksineuvoisen entiset tilat

Kiinteistö Oy Härmän Palvelukeskuksen hallitus on tehnyt päätöksen tilojen vuokraamista SPR:n käyttöön. Kyseessä on alaikäisten, yksin Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden yksikkö, jonka on tarkoitus sijoittua Härmän palvelukeskukseen eli entiseen Härmän sairaalaan.

Toimitusjohtaja Heikki Luomaluhta kertoo, että sopimuksesta on neuvoteltu, mutta sitä ei ole vielä tehty.

– Härmän Palvelukeskuksen hallitus on tehnyt päätöksen, jotta sopimus tullaan tekemään. Tiedetään pääpiirteittäin, millainen sopimus tulee olemaan. Olen ollut tänään SPR:n yhteydessä. Sieltä kerrottiin, että Maahanmuuttovirastosta ei ole tullut vielä päätöstä asiasta, Luomaluhta kertoo.

– Kyseessä on meidän B-osan kakkoskerros eli tila, josta Kaksineuvoinen lähti keväällä pois. Tilaa on 600 neliötä ja se on ollut tyhjänä kesäkuun alusta asti.

Luomaluhdan mukaan tila on otettavissa käyttöön ”erittäin pienin” muutoksin.

Tämänhetkisen tiedon mukaan Alahärmän vastaanottokeskus aukeaisi 14.12. Sinne on tarkoitus sijoittaa alkuvaiheessa noin 30 alaikäistä turvapaikanhakijaa.

– Valmisteluissa menee viikko-pari.

Kiinteistöyhtiö järjesti kiinteistön vuokralaisille viikko sitten tiedotustilaisuuden, jossa oli puhumassa SPR:n edustaja.

– Sillä lailla tiedotettiin, mitä on tulossa. SPR:n toimesta on suunnitteilla myös kaikille avoin tiedotustilaisuus, Luomaluhta kertoo.

Luomaluhta korostaa, että asia on auki niin kauan, kun päätös maahanmuuttovirastosta tulee.

– Me emme tee mitään, ennen kuin päätös tulee, edes sopimusta.

Tarkennus 2.12. klo 9: Alahärmän yksikkö ei aukea 14.12.

>>>>>>> Stashed changes