Tilaajalle

Alahärmän skeittiparkkihanke etenee myötätuulessa: Skeittaajille löytyi paikka Onnelan naapurista

Alahärmään tekeillä olevalle nuorison skeittiparkille on löytynyt keskeinen tontti läheltä keskustaa ja olemassa olevia puistoja. Lions Club Alahärmän puuhaama skeittiparkki tulee sijoittumaan nuorisoseura Onnelan ja Siltatien väliselle puistoalueelle, nuorisoseuran läheisyydessä olevalle tonttialueelle, jolla on kokoa 1500 neliötä.

Lions Club vuokraa tontin kaupungilta.

– Teemme tontista vuokrasopimuksen, jonka ilmeisesti kaupunginhallitus vielä käsittelee, kertoo hankkeen puuhamies Antero Ylinen.

Kaupunki omistaa myös skeittiparkin naapuritontin, joka rajoittuu jokirantaan.

– Siitä olisi hyvä saada toivottua parkkialuetta Onnelan kesäteatterille. Se oli toiveena heidän puoleltaan. Heillä on ollut nurmialuetta parkkialueena kesäisin, kun on ollut esityksiä, klubin presidentti Jarmo Lahti selvittää.

Skeittiparkin lähellä on leikkipuisto ja hiljattain kunnostettu Veteraanipuisto.

Jarmo Lahden mukaan alueesta on tulossa toimiva kokonaisuus kaiken ikäisille.

– Perheen pienempi väki voi olla puistossa ja harjaantuneemmat harrastajat skeittiparkin puolella.

Skeittiparkin sijainti on keskeinen. Koulu on lähellä, mutta asutusta ei ole kuitenkaan aivan skeittaajien tontin lähellä, mikä on suosituksena.

– Halusimme, että alue on näkyvällä paikalla. Siinä on valvovia silmiä ympärillä ja nuorille tietysti yhtä lailla keskeinen paikka kokoontua ja viettää siellä aikaa.

Lahti kertoo, että asiaa on käyty läpi hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa.

– Hyvältä näyttää tässä vaiheessa. Hanke on mennyt eteenpäin positiivisessa hengessä kaikkien osapuolten kanssa, hän luonnehtii.

Erityiskiitokset hän antaa kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppalalle.

– Hienoa huomata, että kaupungin puolelta löytyy näin aktiivisia virkamiehiä.

Skeittiparkin kustannusarvio on 133 000 euroa. Ely-keskuksen avustusosuus on kokonaisuudesta 75 prosenttia ja kaupungin osuus hieman alle 20 000 e.

– Toteutustapa on todella edullinen kaupungin osalta, Antero Ylinen toteaa.

Hänen mukaansa hankkeen rahoitusta on ollut helppo viedä eteenpäin.

– Muutamalla puhelinsoitolla on selvitty. Nyt voimme aloittaa valmistelut Elyn avustushakemuksen tekemiseksi. Vielä täytyy saada hyväksytty avustuspäätös, muu on jo valmista.

Rakentamista on Lahden mukaan aikomus tehdä pitkälti ulkopuolisen voimin.

– Omaa työtä koko hankkeessa on paljon. Idean isälle Ylisen Anterolle siitä iso hatunnosto. Hän on tehnyt todella paljon asian eteen.

Marianne Lähde