Alahärmäläinen Henriikka Mäkinen sai kouluratsastuksen kansallisen ansiomitalin Yhdysvalloissa

United States Dressage Federation (USDF) myöntää vuosittain ansiomitaleita kouluratsastajille sitä mukaa kuin ratsastaja suoriutuu vaadittavista tasoista. Alahärmäläinen Henriikka Mäkinen suoritti viimeisen USDF-pronssimitaliin oikeuttavan tuloksen syyskuun alussa Floridan länsirannikolla Venicessä.

– Mitali on erityinen, koska ratsastin kaikki 3 vaadittavaa tasoa ja 6 eri kilpailua oman tallini kasvatilla, Härmästä Amerikkaan muuttaneella orilla Wiittala Theodorilla, Mäkinen kertoo.

USDF lähetti diplomin postitse, mutta mitalin Mäkinen vastaanottaa joulukuussa Teksasissa järjestettävässä juhlagaalassa.

Henriikka Mäkinen o.s. Viitala perusti vuonna 2009 Viitalan ratsutallin Yliviitalaan. Toiminta Alahärmässä jäi tauolle vuoden 2016 lopulla, kun Mäkinen muutti Floridaan.

– Ensin tein satunnaisia ratsastus- ja valmennustöitä. Seuraavana vuonna Wiittala Theodor tuotiin tänne, ja aloitin varsinaisen valmennus- ja kilpailutoiminnan. Nyt takana on lähes 50 kilpailua, Mäkinen selvittää.

Hän asuu puolisonsa kanssa Fort Lauderdalessa ja ratsastaa amerikanruotsalaisen Lena Wedenmarkin valmennuksessa.

– Talven suunnitelmiin kuuluu kilpailemista ja ratsastuksen opettamista sekä hevosten kouluttamista Wellingtonissa ja Southwest Ranchesin alueella.