Aki Ruotsala jättää valtuuston

Aki Ruotsala pyytää eroa Kauhavan kaupunginvaltuustosta ja jättää KD:n valtuustoryhmän puheenjohtajan tehtävät. Syynä on poismuutto paikkakunnalta.

– Olen muuttamassa Tampereelle. Tulevalla vaimollani on työpaikka Tampereella ja omat työni jatkuvat näillä näkymin eduskunnassa kansanedustaja Sauli Ahvenjärven avustajana, Ruotsala kertoo.

– Kauhavalla ei ole ollut tarjolla koulutustani vastaavaa työtä, joten töitä on pitänyt etsiä muualta.

28-vuotias Ruotsala valmistui kesäkuussa hallintotieteiden maisteriksi.

Asukkaiden tulee hallita

Ruotsala on toukokuusta 2011 lähtien asunut töidensä vuoksi arkipäivät Helsingissä.

– Luottamustehtävien hoitaminen on vaatinut paljon suunnittelua, mutta en ole juurikaan ollut poissa kokouksista. Olen mielestäni hoitanut tehtäväni Kauhavalla hyvin ja asunut viikonloput pääosin täällä, Ruotsala kertoo.

– Nyt on kuitenkin järkevintä jättää luottamustehtävät. Kuntalakiinkin on kirjattu, että kunta on asukkaidensa hallinnoima alue. Mielestäni luottamustehtävien hoitaminen etänä ei olisi kovin reilua.

Ruotsala on istunut Kauhavan valtuustossa vuodesta 2008. Hän oli ehdolla eduskuntavaaleissa vuonna 2011 ja toimi KD Nuorten puheenjohtajana vuodet 2010-2012.

Ruotsalan tilalle valtuustoon noussee KD:n ensimmäinen varavaltuutettu Tiina Hauta. Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi nousee Sirpa Lammi.

>>>>>>> Stashed changes