Adventti aloittaa joulun odotuksen, seurakuntakodeissa myyjäisiä, seurakunnan uusia työntekijöitä siunataan tehtäviinsä

Ensi kesän Kauhavan herättäjäjuhlien hyväksi järjestetään myyjäisiä 1. adventtisunnuntaina 1.12. kolmessa pitäjässä alueella.

Jouluisia ostoksia herättäjäjuhlien hyväksi voi tehdä 1.12. Kauhavan seurakuntakodilla kello 12, Ylihärmän seurakuntatalolla kello 14 ja Alahärmän srk-talolla kello 16 alkaen.

– Myynnissä on leivonnaisia, käsitöitä ja herättäjäjuhlien myyntituotteita. Myyjäisissä on myös kahvi- ja glögitarjoilua, tervetuloa poikkeamaan, kutsuu Hannele Kihman herättäjäjuhlia järjestelevien toimikuntien puolesta.

Myyjäisissä ovat mukana myös Kauhavan seurakunta ja Herättäjäyhdistys.

Alahärmän kirkossa tapahtuu monenlaista ensimmäisenä adventtisunnuntaina: kello 15 Alahärmän kirkossa konsertoi laulusolisti Teijo Lindström, pianolla häntä säestää Marko Kostiainen. Konsertti on ilmainen kaikille, sen tarjoaa Härmälääset Häjyylyt ry.

Alahärmän kappalaisena joulukuun alussa aloittavan Aki Paavolan tervetuliaiskahvittelut ovat Alahärmän kirkossa myös 1. adventtina kello 18 alkavan messun jälkeen.

Ylihärmässä on 1.12. kynttiläkirkko kello 18, jossa diakoni Marita Kunnari siunataan tehtäväänsä iltamessussa.

Adventti aloittaa joulun odotuksen. ”Nyt sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa”, Näin alkavat tutun virren sanat. Monessa kodissa otetaan ensimmäisenä adventtina esiin adventtikynttelikkö ja siihen neljä kynttilää.

Ensimmäinen kynttilä sytytetään ensimmäisenä adventtina ja neljäs viimeisenä adventtina.

Adventin viesti on Herran tuleminen. Adventtiaikaan kuuluu neljä sunnuntaita. Jokaisella adventtisunnuntailla on oma teemansa. Ensimmäisen adventin teema on nöyryys. Toisen adventin aiheena on Kristuksen paluu. Kolmannen adventin teema on katumus. Neljännen adventin aihe on ilo.