Aattona vietetään yksinäisten joulua

Pieni vapaaehtoisten joukko järjestää 24.12. kello 15 Kauhavan Vapaakirkon tiloissa yksinäisten joulujuhlan. Ovet ovat avoinna kaikille joulunviettoseuraa kaipaaville.

Vapaakirkko tarjoaa tilat, mutta muuten tapahtuma ei ole kirkollinen.

Ruokatarjoilut pyritään vuosittain järjestämään lahjoitusten avulla, ja jouluruokia, herkkuja ja lahjoja otetaan tänäkin vuonna kiitollisina vastaan.

– Kaikki joulun ruoat ja muut herkut sekä lahjat olemme näinä vuosina saaneet lahjoituksina, joten jos sinulta löytyy jotakin pukinkonttiin, esimerkiksi villasukkia, kahvipaketti, suklaarasia, lahjakortti ruokakauppaan tai ruokaa, otamme ne mielellämme vastaan. Kaunis kiitos jo etukäteen, yksinäisten joulun puuhanaiset Miia Vistbacka ja Marjo Hannula sanovat.

– Myös Kauhavan kaupat ovat olleet mukana ruokalahjoituksissa ja muilta yrityksiltä on tullut aina mukavasti lahjoituksia paketteihin. Kauhavan kaupungiltakin olemme saaneet useana vuonna rahalahjoituksen, Miia kertoo.

Yksinäisten joulujuhlan perinne alkoi Kauhavalla vuonna 2011, jolloin Kaisa Raitanen ja Pirjo Haapalainen järjestivät juhlan Kauhavan Nuorisoseuralla.

Vistabacka ja Hannula tulivat mukaan vuosina 2012 ja ottivat yhdessä vetovastuun vuonna 2013, jolloin juhlat siirrettiin Vapaakirkon tiloihin. Tänä vuonna Vapaakirkko koristellaankin yksinäisten joulujuhlaa varten jo seitsemännen kerran.

Uusia auttavia käsiä on tullut mukaan pitkin matkaa. Irmeli ja Jorma Jousmäki ovat olleet vapaaehtoisina monta vuotta, ja Teemu Passi on mukana järjestelyissä nyt toista jouluaan.

– On ihana järjestää joulujuhla sitä tarvitseville ja tuoda sitä kautta iloa ja lämpöä ihmisille. Tyytyväiset hymyt ovat paras lahja meille, Vistbacka sanoo.

Naiset vinkkaavat, että lahjoitukset voi viedä Roihan majakalle.