Uutiset

Maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus Power Cup tuo Alahärmään ensi viikolla jopa 9000 kävijää päivässä, pelaajia viihdyttävät PowerParkissa tunnetut somevaikuttajat

Viime vuonna PowerCup pidettiin Salossa.
Viime vuonna PowerCup pidettiin Salossa.
Kuva: Suomen Lentopalloliitto/Tuomas Pelto

Power Cup Kauhavan järjestelyt ovat loppusuoralla. Lasten ja nuorten lentopalloturnaus PowerParkissa 9.-12.6. lähestyy. Maailman suurimmassa lasten ja nuorten lentopalloturnauksessa on mukana lähes 680 joukkuetta, joista 30 joukkuetta ulkomailta.

Power Cup on Suomen Lentopalloliiton, paikallisseurojen ja kaupungin yhdessä järjestämä maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus. Power Cup rantautuu joka vuosi eri kaupunkiin. Tapahtumalla on pitkä, jo 30-vuotinen perinne. Power Cup siirtyi koronapandemian vuoksi vuodella eteenpäin alkuperäisestä ajankohdasta.

- Kauhavan kaupungin panostus tapahtumaan on merkittävä, se on sitoutunut seurojen hakuprosessista alkaen tapahtuman järjestämiseen. Kaupunki on antanut muun muassa alueen koulut majoituskäyttöön, Power Cupin paikallispäällikkö Juha Kärnä Alahärmän Kisasta kertoo.

Koulujen keittiöt ovat tapahtuman ajan käytössä vieraspelaajille ja huoltajille aamu- ja iltapalaa varten. Lisäksi kaupunki on tukenut järjestäviä seuroja palkkaamalla puoleksi vuodeksi paikallispäällikön, joka mahdollistaa tapahtuman onnistumisen. Kaupunki järjestää myös tilaisuuden yhteistyökumppaneille ja on mukana Power Torilla koko tapahtuman ajan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Esa Liinamaa, Jouni Välimaa, Markku Lumio, Mikko Kiviluoma ja Juha Kärnä kävivät seuraamassa järjestelyiden etenemistä.
Esa Liinamaa, Jouni Välimaa, Markku Lumio, Mikko Kiviluoma ja Juha Kärnä kävivät seuraamassa järjestelyiden etenemistä.

Power Cupin taloudellinen merkitys on alueelle suuri, sillä 9. – 12.6. välisenä aikana tapahtumassa vierailee keskimäärin 9000 kävijää päivässä.

Tänä vuonna tapahtumaa järjestäviä seuroja on poikkeuksellisen monta. Järjestäviä seuroja ovat Kauhavan Wisa, Kortesjärven Järvi-Veikot, Ylihärmän Junkkarit ja Alahärmän Kisa. Ensimmäistä kertaa tapahtumaa järjestämässä on myös yritysosapuoli, PowerPark.

- Yhteistyö seurojen ja kaupungin välillä on sujunut saumattomasti Power Cupin hakemuksen jättämisestä lähtien. Seurat toimivat myös yhteistyössä PowerParkin kanssa, joka tarjoaa tapahtumalle mahtavat puitteet. Tällaista tapahtumaa ei olla aikaisemmin nähty. Tulemme järjestämään turvallisen ja mieleenpainuvan yleisötapahtuman PowerParkissa, Kärnä lupaa.

Tapahtuma-alueen pelikentät, ruokailupaikat, tapahtuma-areena ja Power Tori laitetaan kuntoon tulevina päivinä.

- Ilman yhteistyökumppaneiden tukea niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti, sekä vapaaehtoisten antamaa työpanosta, ei tapahtumaa pystyttäisi järjestämään Kauhavalla, Kärnä toteaa.

Tänä vuonna turnausten lisäksi lapsille ja nuorille on luvassa paljon muutakin ohjelmaa. Yksi nuorten odotetuin hetki on pelien lisäksi PowerParkissa järjestettävät powerilaisten huvipuistoillat.

- Torstaina pääsemme viettämään avajaisia, jossa lavan ottaa haltuun nuorten toivoma VIIVI.

Kisafestareilla mukana ovat somevaikuttajat Rajala, Daniel Ahola, Räpfaija, Anni Marjomaa ja Nuppu Oinas.

- Nämä TikTokista tutut kasvot heittäytyvät powerilaisten mukaan erilaisiin kisoihin. Lisäksi DJ viihdyttää iltaa musiikilla.

Tapahtumiin on vierailijoille vapaa pääsy.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli