Uutiset

"Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu"

  • Anu Nahkala

Vuosi sitten valtakunnallisen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan aikana Järvilakeuden kansalaisopiston työpajoissa syntyi yhteensä 1230 korttia Kuntayhtymä Kaksineuvoisen kotihoidon ja asumispalvelujen asiakkaille. Koko Suomessa askarreltiin 110 000 korttia.

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää keräyksen tänäkin vuonna.

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen perustelee.

Osallistumaan pääsee myös Kauhavalla, Evijärvellä ja Lappajärvellä.

– Järvilakeuden kansalaisopistolle sekä Härmänmaan, Evijärven ja Lappajärven 4H-yhdistyksille kampanjan toteuttaminen yhdessä alkaa olla jo perinne. Yhteistyössä on mukana myös Kaksineuvoinen, joka toimittaa kortit perille ennen joulua, kansalaisopiston koulutussuunnittelija Maaria Koivula-Talkkari sanoo.

Kampanjaan voi osallistua tekemällä joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteeseen viimeistään 5.12. Koivula-Talkkari neuvoo lisää:

– Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset. Merkitse saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja Siskot ja Simot. Pudota kortti sellaisenaan lähimpään kirjaston keräyslaatikkoon tai postita kansalaisopiston toimistolle. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.

Jos omatoiminen puuhastelu ei sytytä, kortteja on mahdollista käydä tekemässä kansalaisopiston joulukorttipajoissa. Kauhavalla sellainen järjestetään Nahkalan koululla 24.11. kello 16–20 , Kortesjärvellä kirjastossa 25.11. kello 16–18, Alahärmässä kirjastossa 29.11. kello 16–18 ja Ylihärmässä kirjastossa 30.11. kello 16–18.

Pajoihin on vapaa pääsy, mutta opisto toivoo ilmoittautumisia verkkosivujensa kautta.

Siskojen ja Simojen valtakunnallisia yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli