Uutiset

Kortesjärven Nuorisoseura taipui rock-klubiksi ensimmäisessä Kaamos-tapahtumassa – yleisö ei vielä löytänyt vaihtoehtomusiikin äärelle

Who Stole The Lipstick -bändissä on teatterin puolella operoivaa porukkaa, joten lavalla nähtiin paljon luovaa liikettä.
Who Stole The Lipstick -bändissä on teatterin puolella operoivaa porukkaa, joten lavalla nähtiin paljon luovaa liikettä.
Kuva: Mikko Pirttinen
  • Anu Nahkala

– Tapahtuma ei välttämättä ole epäonnistunut, vaikka kävijämäärä jäisi pieneksi, Kortesjärven Kulttuurin Arvostajat ry:n puheenjohtaja Jani Kielinen siteeraa yhdistyksen toiminnanjohtajaa Jaakko Erkinheimoa.

Erkinheimo oli lohduttanut sanoilla Kielistä viime perjantain Kaamos-tapahtumassa, kun tämä oli harmitellut yleisön harvalukuisuutta.

– Aivan oikeassahan Jaakko on. Melko usein bändi-illat, joissa esiintyjäkattaus koostuu tuoreista ja suuremmalle yleisölle tuntemattomista bändeistä, ovat sukua Giovanni Boccaccion klassikkokirjalle Decamerone. Kirjassa ruttoepidemiaa eristyksiin paenneet nuoret viihdyttävät toisiaan kertomalla vuoron perään lyhyehköjä tarinoita. Bändi-illat noudattavat toisinaan samaa kaavaa. Välillä roolina on olla lavalla ja sitten taas yleisönä muille.

Romaaniviittauksestaan huolimatta Kielinen vakuuttaa, että Kortesjärven Nuorisoseuralla järjestetyn, ensimmäisen Kaamoksen antia ei kuunneltu pelkästä solidaarisuudesta. Hän luonnehtii esiintyjiä vakuuttaviksi ja huomauttaa seurantalon taipuneen uskottavaksi rock-klubiksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Martta Maan kaksikko tuli Kortesjärvelle Jyväskylästä.
Martta Maan kaksikko tuli Kortesjärvelle Jyväskylästä.
Mikko Pirttinen

– Ensimmäisenä esiintynyt Martta Maa vangitsi kuulijoiden huomion tiiviisti settinsä alusta alkaen, ja se kantoi erinomaisesti keikan loppuun. Tunnelma salissa oli suorastaan harras. Ääripäästä mentiin toiseen, ja tunnelma räjähti kattoon, kun lavalle astui Who Stole The Lipstick. Porukka antoi lavalla kaikkensa ja yllytti yleisön jopa tanssin pyörteisiin, Kielinen kuvailee.

West African Businessin solistina ja basistina toimii kesän Ääniaalloilla-tapahtuman juontanut Ilmari Von Stolten Stolten, ja kitaran varresta löytyy toinen Ääniaalloilla-hahmo Vesa Ronkainen. Kielisen mukaan West African Businessin hyvällä soundilla ja tyylitajulla soitettu reggae kohtasi psykedeelisen maailman ja tunnelma muuttui jopa kesäiseksi.

– Illan pääesiintyjä, Elsewheres, veti intensiivisen ja energisen keikan itseään ja soittimiaan säästelemättä.

Kielinen myöntää yhdistyksen kursineen Kaamoksen kasaan lyhyessä ajassa.

– Paikalla olleet olivat vaikuttuneita ja lupasivat, että sana kyllä kiirii, mutta markkinointiin pitää panostaa jatkossa vieläkin enemmän.

Jälkipyykkiä pestessään puheenjohtaja perustelee myös, miksi tapahtuma oli maksullinen.

– Syy löytyy yhdistyksemme nimen sanasta ”arvostajat”. Meillä on toiminnassamme sellainen periaate, että emme käytä hyväksi muusikoiden epäitsekästä luonnetta vaan pyrimme aina hyvittämään vähintään bensat ja tarjoamaan edes jotain syötävää. Nykyään olisi helppoa saada laadukas kattaus artisteja esiintymään ilmaiseksi, mutta mitä se kertoisi meistä yhdistyksenä? Mitä se viestisi Kauhavasta ja Etelä-Pohjanmaasta alueena, jossa korostetaan reilua meininkiä ja yrittäjämyönteistä ilmapiiriä?

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli