Uutiset

Koronatartunnat ovat laskussa – koronakuolemia tapahtuu silti viikoittain

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki totesi tänään maanantaina pitämässään kokouksessa, että koronatilanne on helpottamaan päin sekä Etelä-Pohjanmaalla että valtakunnallisesti.

– Terveydenhuollon PCR-testitulosten perusteella BA.5-alavariantin huippu koettiin Etelä-Pohjanmaalla heinäkuun puolivälissä. Sen jälkeen tietoon tulleet tapausmäärät ovat laskeneet viikko viikolta.

Seinäjoen keskussairaalassa on kuitenkin hoidossa 10 ja maakunnan terveyskeskusten vuodeosastoilla 41 koronapotilasta.

Nyrkin mukaan koronakuolemia todetaan edelleen viikoittain.

– Kyse on lähes poikkeuksetta iäkkäistä tai henkilöistä, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia. Menehtymiset todetaan useimmiten terveyskeskuksen vuodeosastolla tai ikäihmisten asumispalveluyksikössä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi viime viikolla tiedotteen, jossa se suosittelee tänä syksynä uutta tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Rokote suositellaan ottamaan samalla käynnillä influenssarokotteen kanssa.

Koronarokotusten antamisesta vastaavat kunnat ja sote-kuntayhtymät, jotka tiedottavat alueensa asukkaille tarkemmin syksyn rokotusjärjestelyistä.

Nyrkki ei tehnyt muutoksia suosituksiinsa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli