Uutiset

Kiitetty Lakeus sydäntäni liki -näytelmä tuodaan käräjätaloon uudestaan

Intiimiä huoneteatteria esittävään ryhmään kuuluvat muun maussa Jarmo Kumpula , Marko Hippi ja Linda Huhtaluhta.
Intiimiä huoneteatteria esittävään ryhmään kuuluvat muun maussa Jarmo Kumpula , Marko Hippi ja Linda Huhtaluhta.
Kuva: Maaria Koivula-Talkkari

Lakeus sydäntäni liki -pienoisnäytelmä palaa neljällä lisänäytöksellä Härmän käräjätalolle joulukuun alussa, 3. ja 4.12. Teos sai ensi-iltansa helatorstaina, ja ohjaaja Maaria Koivula-Talkkari sanoo sen keränneen katsojilta paljon kiitosta.

Saima ja Eero Nelimarkan kirjeenvaihtoon perustuvan näytelmän on kirjoittanut Leea Keto. Se kertoo Nelimarkan perheen elämästä eräänä kesäisenä päivänä vuonna 1934 Alahärmässä.

– Härmän käräjätalo oli aikanaan Eero Nelimarkan Saima-vaimon (o.s. Alaviitala) suvun omistuksessa. Saima asui lasten kanssa vuosia Alahärmässä sukulaisten luona. Eero Nelimarkka myös ikuisti maalauksiinsa käräjätalon tapahtumia, Koivula-Talkkari selvittää.

Näytelmän tuottavat Härmä-seura ja Järvilakeuden kansalaisopisto. Lipputuotot menevät täysimääräisesti käräjätalon tukemiseen. Nuoret näyttelijät ovat kansalaisopiston teatteritaiteen perusopetuksen opiskelijoita. Näytelmä on myös osa Suomen kotiseutuliiton Mestarit ja kisällit -hanketta.

Käräjätalon tuvassa esiintyvät Marko Hippi (Eero Nelimarkka), Linda Huhtaluhta (Saima Nelimarkka), Jarmo Kumpula (Kustaa Alaviitala), Veeti Hippi (Eero Jaakko), Veeti Eklund (Tuomas), Emma Huhtaluhta (Leena) ja Minttu Huhtaluhta (Liisa).

Musiikin on säveltänyt Minni Ilmonen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli