Uutiset

Kaupunki aloittaa huomenna tiistaina kasvomaskien jakamisen kaikissa kaupunginosissa, maskin hakijan henkilöllisyyttä tai vähävaraisuutta ei kysellä

– Vähävaraisille kuntalaisille jaetaan kaksi kestomaskia, kertoo hallintojohtaja Liisa Salo.
  • Komiat

Myös Kauhavalla aloitetaan huomenna tiistaina 1.9. kasvomaskien jakelu vähävaraisille kuntalaisille kaikissa kaupunginosissa.

Maskeja jaetaan kaupungin toimipisteistä seuraavasti: Alahärmän palvelutoimistosta eli kunnantalolta tiistaisin ja perjantaisin kello 9-11 ja Ylihärmän palvelutoimistosta tiistaisin ja perjantaisin kello 9-11. Kauhavan kaupungintalolta maskeja jaetaan maanantaista perjantaihin kello 9-11 ja 12-15. Kortesjärvellä jakelupaikkana on kirjasto, josta maskeja saa tiistaisin ja perjantaisin kello 10-16.

Monien muiden kaupunkien tapaan Kauhava on päättänyt hoitaa maskien jakelun yksinkertaisesti. Vähävaraisuutta ei tarvitse todistella eikä maskien hakijoilta kysellä selvityksiä.

– Vähävaraisille kuntalaisille jaetaan kaksi kankaista kasvomaskia henkilöä kohden. Vähävaraisuudelle ei aseteta kriteeriä eikä maskin hakijan vähävaraisuutta tai henkilöllisyyttä selvitetä. Vähävaraiset voivat noutaa maskipakkauksen anonyymisti, lupaa hallintojohtaja Liisa Salo.

Valtio korvaa kunnille tähän tarkoitukseen ilmaiseksi jaetut maskit. Kunnat päättävät itse minkälaisia maskeja vähävaraisille jaetaan ja miten jakelu toteutetaan.

Kauhavalla jaettavat maskit on pakattu valmiiksi kahden kappaleen paketteihin. Pakkauksen mukana on käyttöohjeet.

– Maskeja annetaan pääsääntöisesti vain omaan tarpeeseen eli yksi kahden kappaleen pakkaus hakijaa kohden. Kansallisen suosituksen mukaan maskin käyttö asianmukaisesti onnistuu yli 15 vuoden ikäisiltä nuorilta, eikä maskisuositus koske pikkulapsia. Tämän vuoksi maskeja ei jaeta alle 15-vuotiaiden käyttöön.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on elokuussa liittynyt THL:n kasvomaskisuositukseen. Suosituksen tarkoituksena on suojata terveitä ihmisiä koronavirustartunnalta.

Väärinkäytetystä suojaimesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Kaupungin www-sivulta kohdasta koronatiedotteet löytyy sairaanhoitopiirin laatima selkeä kankaisen kasvomaskin käyttö- ja pesuohje.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli