Uutiset

Kaupunginjohtajan tervehdys Suomen itsenäisyyspäivän johdosta

Nopeasti muuttunut pandemiatilanne pakotti peruuttamaan tänä vuonna pidettäväksi aiotun kaupungin itsenäisyyspäivän juhlan. Kaupugin tervehdyksen juhlassa perinteisesti esittänyt kaupunginjohtaja Markku Lumio esittää tervehdyksensä nyt Komiat-lehden välityksellä.
  • Komiat

Tasavallan presidentti on perunut perinteisen juhlavastaanoton kaksi kertaa ja niin joutuu Kauhavan kaupunki myös tekemään. Viime vuonna Kauhavan juhlatilaisuus striimattiin. Nyt juhlan perumispäätös jouduttiin tekemään niin nopeasti, että emme voi tarjota vaihtoehtoa.

Koronapandemia on vaikuttanut ihmisten arkeen ympäri maailman. Sen lisäksi, että kriisillä on ollut vaikutuksia terveyteen ja toimeentuloon, on se pakottanut yksilöitä järjestämään arkea ja muuttamaan omaa käyttäytymistä. On herätty huomaamaan, että kaikki hauska ei ole matkojen päässä vaan elämyksiä löytyy kotinurkiltakin.

Tällaiset muutokset voivat johtaa kohti kestävämpää hyvää elämää. Tässä kehityksessä Kauhavan kaltainen seutukaupunki tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon Etelä-Suomelle ja suurille kaupungeille. Koronan myötä paikkasidonnaisuus ja kotiseudun arvostus ovat kasvaneet. Hyvä esimerkki on paraikaa TV2:ssa pyörivä ohjelma kauhavalaisnuorista ja heidän sitoutumisestaan kotiseutuunsa.

Presidentti Niinistö korosti tämän vuoden itsenäisyysjuhlan teemana kiitollisuutta ja kaikkinaista yhteisvastuuta. Voimme tuntea kiitollisuutta siitä, että niin moni on korona-aikana kantanut yhteistä vastuuta ja auttanut kansakuntaamme selviämään tästä tilanteesta.

Itsenäisyys on arvokas ja iloinen asia. Juhlistakaamme sitä tänäkin vuonna sellaisella tavalla kuin se meille on mahdollista. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Markku Lumio kaupunginjohtaja

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli