Uutiset

Kauppatie katkaistaan tietöiden takia parin viikon päästä

Pukkilanraitti alkaa Kauppatieltä ja päätyy kaartaen Kirkkotiehen.
Pukkilanraitti alkaa Kauppatieltä ja päätyy kaartaen Kirkkotiehen.
Kuva: Anu Nahkala
  • Anu Nahkala

Kauhavan kirkonkylällä sijaitsevan Pukkilanraitin perusparantaminen alkaa ensi viikolla.

– Kauppatieltä lähdetään menemään Kirkkotiehen asti. Vaihdetaan rakennekerrokset, tehdään hulevesilinja ja uusitaan viemäröinnit, kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Raimo Rajala luettelee.

– Saneerausta tarvitaan uuden hoivakodin sprinklerien huuhteluvesien takia ja muutenkin. Sadevedet on esimerkiksi johdettu viemäriin. Onhan se vähän kuraränni ollut.

Hulevesilinja vedetään jokeen helluntaiseurakunnan kirpputorin ja Säästötalon välistä, ja siksi Kauppatie katkaistaan ajoneuvoliikenteeltä elokuun toisella viikolla. Kevyt liikenne saa jatkua.

ELY-keskus on antanut luvan katkaisuun kuukaudeksi.

– Ainakin pari viikkoa tie on poikki, mutta koskaanhan ei tiedä, mitä tulee vastaan. Häiriötä tästä tietysti syntyy enemmän tai vähemmän, Rajala pahoittelee.

– Kiertotie kulkee Kirkkotien ja Kehätien kautta.

Maanrakennus Jarmo Autio Oy urakoi Pukkilanraitin. Saman yrityksen ammattilaiset ovat viime viikosta lähtien rakentaneet Järventien kevyen liikenteen väylää Ylihärmässä.

– Sitä jatketaan valtatie 19:lle asti. Nyt se loppuu Kelloluomantiehen, Rajala sanoo.

Kaupunki sai hankkeeseen valtiolta 96 100 euroa kävelyn ja pyöräilyn investointiavustusta.

Tuhkasaari Oy aloitti viime viikolla kaivun Messinkitien työmaalla Kauhavan eteläisen sisääntulotien varressa.

– Vaskitieltä lähtevä Messinkitie on kokonaan uusi, entistä lyhyempi tieyhteys, joka helpottaa kulkua kantatieltä Arnonille ja Piristeelille, Rajala kertoo.

– Se tulee tänä vuonna valmiiksi ja päällystetään ensi vuonna.

Tekninen lautakunta valitsi hankkeisiin kevään ja alkukesän kokouksissaan halvimmat tarjoukset tehneet urakoijat. Maanrakennus Jarmo Autio Oy tekee Pukkilanraitin 329 765,00 eurolla (alv 0%), josta vesihuollon osuus on 75 765,00 euroa, ja Järventien kevyen liikenteen väylän 191 302,00 eurolla. (alv 0%). Tuhkasaari Oy:n hinta Messinkitielle on 149.995,00 euroa (alv 0%).

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli