Uutiset

Kaapo Ahonen ajoi Ouneva Group Sprint -sarjassa Suomen nuorimmaksi mestariksi

Kaapo Ahonen ja kahdessa kilpailussa ”kartturina” toiminut Salla Koskimäki tuulettivat menestystään vähäeleisesti.
Kaapo Ahonen ja kahdessa kilpailussa ”kartturina” toiminut Salla Koskimäki tuulettivat menestystään vähäeleisesti.
Kuva: Kaapo Ahosen arkisto
  • Komiat

Ouneva Group Sprint -sarjan finaalikilpailu ajettiin viime viikonloppuna Pohjois-Pohjanmaalla Siikajoella. Kauhavalainen Kaapo Ahonen varmisti sarjan mestaruuden, ja 11-vuotiaasta Ahosesta tuli kaikkien aikojen nuorin ”koppiautolla” rallisprint-sarjan voittanut kuljettaja.

Ahonen ajoi tuhatkuutioisella Citroen C1:lla HV1000-luokassa, jossa nuorilla kuljettajilla on aina autossa mukana täysi-ikäinen ”kartturi”. Ahosen apuna kauden aikana olivat isä Jyri Ahonen Marttilassa ja Oulaisissa sekä Salla Koskimäki Kauhavalla ja Siikajoella.

Ahonen ajoi kauden aikana kahdesti voittoon, ja kaksi kertaa tuloksena oli toinen sija.

Ensimmäinen osakilpailu ajettiin tammikuussa Marttilassa, siellä Ahonen oli toinen. Kauden avausvoitto tuli Oulaisista, missä Ahonen kukisti tiukan taistelun jälkeen Vili Hyytiäisen. Kauhavalla osat menivät toisinpäin, Hyytiäinen voitti, ja Ahonen ajoi toiseksi.

- Marttilassa ensimmäisellä kierroksella ajo sujui ja tuli hyvä aika, toisella kierroksella mentiin kaasu pohjassa ja päästiin toiseksi, Ahonen muistelee.

"Mummu luuli, että kakkospaikka on hyvä"

Ensimmäinen voitto tuli Oulaisista, Ahonen oli puoli sekuntia kilpakumppani Hyytiäistä nopeampi.

- Oulaisissa ajettiin kovaa ja auto osui pari kertaa penkkaan, mutta tuli hyvä aika. Voiton jälkeen mentiin syömään pizzaa. Kauhavalla yritys oli kovaa ja ajo meni hyvin, mutta Vili oli silti sekunnin nopeampi. Mummu luuli, että kakkospaikka on hyvä, vaikka olisi pitänyt olla ykkönen.

Kauden päätöskilpailuun lähdettäessä mestaruus oli vain sinettiä vaille valmis. Vapautuneesti ajaneen Ahosen meno olikin vauhdikasta, voitto irtosi kahdenkymmenenviiden sekunnin turvin.

- Ensimmäisellä kierroksella meinasin mennä ojaan, mutta muuten sujui hyvin. Toisella kierroksella mentiin kovaa ja auto heittelehti urissa, mutta pysyttiin tiellä. Auto on toiminut hyvin koko kauden, ajan sillä jälleen kesällä, Ahonen päättää.

Ahosen kausi jatkuu 85-kuutioisen crosskartin parissa, seuraavana ohjelmassa on jääradan SM-sarjan finaaliviikonloppu Ruotsin Morajärvellä. Kesällä ajetaan crosskartilla joissain rallicrossin SM-sarjan kilpailuissa ja valikoituja rallisprinttejä HV1000-luokassa Citroenilla.

Sarjan lopputulokset:

1. Kaapo Ahonen, Kauhava, Citroen C1

2. Justus Häkkinen, Raahe, Citroen C1

3. Max Mikkonen, Kontiolahti, Toyota Aygo

Toni Lönnroos

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli