Uutiset

Etelä-Pohjanmaa jatkaa leviämisalueena – Nyrkki esittää kokoontumisrajoitusten tiukentamista

  • Komiat

Tämän viikon maanantaina kokoontunut alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki totesi Etelä-Pohjanmaan jatkavan leviämisalueena. Menneellä viikolla todettiin 190 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 116. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 2771.

Positiivisten koronatestien osuus on 5,1 prosenttia ja ilmaantuvuus ennätyskorkealla: 187,6 per 100 000 asukasta – rokottamattoman väestön osalta jopa 410/100 000. Viime viikolla otettiin yhteensä 3955 covid-19-näytettä, keskimäärin 454 näytettä per päivä.

Tartuntoja tulee ilmi etenkin kouluikäisten joukossa. Nyrkki korostaa edelleen koulujen hyvien toimintamallien jatkamisen tärkeyttä. Niihin kuuluvat muun muassa opetusryhmien sekoittamisen välttäminen, ruokailu- ja välituntiporrastukset, turvavälit sekä hyvät hygieniakäytännöt.

Pitkittyneessä tilanteessa on edelleen tärkeää jatkaa epidemian perustorjuntatoimia, kuten kasvomaskin käyttöä THL:n 26.11. päivitetyn vahvan suosituksen mukaisesti, suurten väkijoukkojen välttämistä sekä hyvää käsihygieniaa.

Väestön rokotuskattavuus on edelleen huomattavasti maan keskitasoa alempana. Yli 12-vuotiaista 83,6 prosenttia on saanut 1. rokotuksen ja 78,1 prosenttia myös 2. rokotuksen. Koko Suomessa yli 12-vuotiaista 86,4 prosenttia on saanut 1. rokotuksen ja 81,0 prosenttia 2. rokotuksen. Nyrkki kannustaa perheitä ottamaan koronarokotukset kaikille yli 12-vuotiaille.

Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 henkilöä ja joissa ei ole määrätty istumapaikkoja kaikille tai joissa on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista. Määräys on voimassa 5.12.2021 asti.

Nyrkki esittää aluehallintovirastolle, että tämä harkitsisi kokoontumisrajoitusten tiukentamista Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella siten, että 6.12.2021–5.1.2022 sisätiloissa tapahtuviin yleisötilaisuuksiin ja -tapahtumiin voisi osallistua enintään 50 henkilöä, mikäli tilaisuudessa ei ole kaikille osallistujille istumapaikkoja. Nyrkki perustelee esitystään sillä, että tämänhetkiset rajoitusmääräykset eivät ole riittäviä: tartuntamäärät eivät ole laskeneet, vaan päinvastoin tartuntojen määrä kasvaa edelleen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli