Uutiset

Bussit veivät tänään Suomen Partiolaisten suurleirille väkeä neljästä kauhavalaisesta lippukunnasta

Kajoa on rakennettu pari viikkoa. Avajaiset ovat perjantaina illalla.
Kajoa on rakennettu pari viikkoa. Avajaiset ovat perjantaina illalla.
Kuva: Veera Melvasalo

– Linkassa ollaan, Lakeuden Haukkojen lippukunnanjohtaja Katja Karonen viestitti aiemmin tänään.

Karonen ja 41 muuta kauhavalaista ja lapualaista olivat matkalla Suomen Partiolaisten kahdeksannelle suurleirille Evon metsiin Hämeenlinnaan. 10-15 seurueeseen kuuluvaa olivat menneet jo edeltä.

Härmän Tähystäjien vahvuus Kajo-finnjamboreella on 15 henkeä, Ylihärmän Partiolaisten 7. Kortesjärveläisestä Markki-Partiosta Kajolle lähti vain kaksi aikuista.

– Meillä on aika vähän leiriläisten ikäluokkaan kuuluvia jäseniä, Markki-Partion lippukunnanjohtaja Sami Nuottimäki perusteli.

Viikon mittaiselle Kajo-leirille osallistuu yhteensä 13 500 ihmistä Suomesta ja ulkomailta. Leiriläiset asuvat telttakylissä ja viettävät päivät ohjelmalaaksoissa, joissa voi kokeilla esimerkiksi ninjarataa, uutisstudiossa työskentelyä tai snorklaamista.

Kajon kaupungista löytyvät ympäri vuorokauden auki oleva leirisairaala poliklinikoineen ja tarkkailuosastoineen, hammashuolto, apteekki sekä keskusteluapua tarjoava henkisen tuen piste.

Viestillä tavoitetut ylihärmäläisnuoret kertoivat, että suurleirissä houkuttelevat muun muassa elämykset, joita ei saa pienellä joukolla, uudet ystävät, telttakaupunki ja ulkomaalaisten partiolaisten tapaaminen.

– On huikeaa, kun kaikki kokoontuvat saman harrastuksen parissa yhteen, he tiivistivät vielä.

Niin ikään matkan varrelta viestittäneet Härmän Tähystäjät perustelivat Kajo-reissuaan aiemmilla, onnistuneilla suurleirikokemuksilla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli