Ratkaisuja nuorten rahahuoliin


Nuorilla on monia pakollisia ostoksia, mutta varsinkin 18-19 vuotiaiden on erittäin vaikea löytää järkevän hintaista lainaa silloin kun rahalle olisi tarvetta.



 

Kun 18 -ja 19-vuotiaat muuttavat pois kotoaan, yleensä uudelle opiskelupaikkakunnalle, on heidän edessään monta estettä. Monella on edessä muutto ensimmäisiin omiin koteihin, joista kuitenkin puuttuvat monet perustarvikkeet. Toiset tarvitsevat ajokortteja ja tietokoneita toisilla taas on yllättäviä kuluja mihin voi olla mahdotonta varautua. Ensimmäisellä palkalla ja opintotuella näiden pakollisten hankintojen tekeminen on välillä haastavaa ja lisärahoitukseen syntyy pakollinen tarve.

Koska nuorille ei myönnetä luottokortteja, yhä useampi yritys tarjoaa lainaa nuorille ja erityisesti pikavippi 18-19v on kasvava lainamuoto. Tämä on helpottanut nuorten rahansaantia pakollisiin menoihin, mutta monien lainojen hinnat ovat nuoren taloudelle liian kalliita. Laina markkinat ovat nyt tarttuneet tähän epäkohtaan.

Matchbanker on lainavertailupalvelu joka kilpailuttaa myös lainantarjoajat jotka lainaavat 18-19 vuotiaille. Palvelu ei maksa lainaajalle mitään, mutta kartoittaa nopeasti ja vaivatta mistä lainaa saa edullisimmin.

Uudet lait selkeyttivät pelikentän

2013 eduskunta määräsi korkokattoja pienlainoille. Tämän johdosta alle 2000 euron lainojen vuosikorko rajoitettiin 50 prosenttiin. Tämä tehokkaasti esti sen, että yritykset eivät voineet piilottaa lainojen korkoja vaikeiden sopimusten alle. Sen sijaan asiakkaalle pitää nykyään antaa selkeästi tieto lainan kuluista todellisella vuosikorolla.

Huomioi kuitenkin, että lainsäädäntö koskee vain alle 2000€ lainoja, joten mikäli haussasi on esimerkiksi 2500 euron joustoluotto, tarkastele siitä aiheutuvia kuluja tarkoin. Pelikenttä on kuitenkin nyt selkeämpi kuin ennen ja lainanvertailupalvelut auttavat nuoria 18v-19v lainanhakijoita löytämään halpoja lainoja.

Kun lainojen pelisäännöt ovat selventyneet ja tietoa on helpommin saatavissa, on lainan suunnittelu helpompaa. Lainaa ottaessa riittää, kunhan kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin, niin lainan kulut pysyvät helpommin hallinnassa.

Vinkkejä halvan lainan ottamiseen

Lainan hinta määräytyy pääasiassa kahdesta tekijästä, lainan määrästä ja sen takaisinmaksuajasta. Jos lainan takaisinmaksuaika venyy, nousee lainan kokonaishinta huomattavasti.

18-19 vuotiaiden kannattaakin nopeassa rahan tarpeessa keskittyä siihen, että lainamäärä on omiin tuloihin sopiva, eli että sen voi maksaa nopeasti takaisin ilman ongelmia. Jos lainan maksaminen venyy tai eräpäiviä pitää neuvotella uudelleen, voi kohtuullisen hintainen laina muuttua hyvin kalliiksi.

Lainan kilpailuttamisen hyödyt

18-19 vuotiaille lainan saaminen voi monesti olla vaikeaa. Tiukassakaan tilanteessa, ei kuitenkaan kannata ottaa lainaa, jonka hinta vain pahentaisi ahdinkoa. Sen takia kannattaakin miettiä tarkkaan kuinka paljon lainaa tarvitsee ja kuinka nopeasti sen voi maksaa takaisin. Mitä vähemmän lainaa ottaa ja mitä nopeammin sen maksaa takaisin, sitä halvemmaksi lainan ottaminen tulee.

Kuitenkaan pelkkä lainan hyvä suunnittelu ei takaa, että lainan saa hyvään hintaan. Lainamarkkinoilla toimii nykyään kymmeniä yrityksiä ja niiden joukosta voi olla hyvinkin vaikea löytää paras laina.

Matchbankerin vertailupalvelu tekee halvimman lainan löytämisestä nopeaa ja helppoa. Olipa lainan summa mikä tahansa, lainavertailu voi säästää jopa satoja euroja.