Ylös, ulos ja lenkille

Sydänsairauksien ennaltaehkäisy ja sairauksista toipuminen on kehittynyt paljon. Nykyään useimmat potilaat selviytyvät vakavistakin tapauksista.

Mutta täydellinen toipuminen ja hyvä elämänlaatu tulevaisuudessa vaativat myös terveellisiä elämäntapamuutoksia, jotka auttavat sydäntä ja verenkiertoelimistöä paranemaan. Tärkeitä ovat esimerkiksi oikea asenne, ruokavalio, liikunta ja uni.

Liikunta on elintärkeää sydämelle, ja se on yksi sydänterveyden kulmakivistä. Aloita vähitellen mutta säännöllisesti ja huomaat pian pystyväsi taas aktiiviseen toimintaan.

On tärkeää löytää sellainen liikuntalaji, joka sopii elämäntapoihisi eikä muutu velvollisuudeksi, esimerkiksi kävely, sauvakävely, hiihto, tanssi ryhmäliikunta tai jokin hyötyliikunnan muoto.

”Luoja, anna minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa asiat, jotka voin, ja viisautta erottaa ne toisistaan.”

Kauhavan seudun sydänyhdistys ry sijoitti keväällä liikuntasuorituslaatikoita alueelleen kuusi kappaletta. Suorituskirjauksia tuli seuraavasti: Kortesjärvi 806 kpl, Kanta-Kauhava 772 kpl, yhteensä 1578 kpl. Sydänyhdistyksen hallitus suoritti 7.9. arvonnan, jossa arvottiin S-kaupan lahjakortteja.

Lahjakortit toimitetaan voittajille, kiitos kaikille, kannattaa liikkua.

Kauhavan seudun

sydänyhdistys ry

Eero Laakso

liikuntavastaava