Voltin palvelukeskuksen myynnistä

Nyt se on tapahtunut! Nimittäin entisen Voltin vanhainkodin rakennuskompleksin myynti.

Ensimmäinen oma työpaikkani oli juuri tuossa kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokkaassa sekä ympäristöllisesti kauniissa hoitolaitoksessa.

Siellä moni vanhus vietti elämänsä loppuvaiheen laadukkaassa ja hyvässä hoidossa ja sai nauttia paikan päällä tehdystä, kotoisesta ruuasta.

Nykytrendi näyttää olevan se, että kun tarvetta ei juuri tällä hetkellä ole, heitetään se pois. Ikääntyneiden määrä kasvaa koko ajan, joten hoitoa, hoivaa ja huolenpidon tarvetta on yhä enemmän.

Lukemani mukaan kaksi paikallista yrittäjää jätti tarjouksen rakennuksista. Hienoa, että kiinnostusta löytyi, mutta miksi alue jälleen myytiin lähes tyhjäkäyttöön, kun toisella yrittäjällä oli alustavat kartoitukset jatkuvaan toimintaan.

Toiminta olisi ollut sellaista, johon paikka olisi ollut todella henkisesti paljon antava ja tervehdyttävä. Samalla olisi syntynyt uusia työpaikkoja, ja alue olisi päässyt siihen kukoistukseen, missä se on joskus ollut.

Raha ei ratkaise kaikkea, eikä Kauhavan kaupungille ainakaan näin pieni tarjouksien ero, mitä tässä oli, tuota suolarahojen vertaa kaupungin kassaan.

Olisiko asioihin kannattanut perehtyä paremmin? Nähdä kiinteistökompleksin kulttuurillinen arvo? Uudet syntyvät työpaikat? Jättää mahdollinen kateuden tunne taka-alalle?

Olisiko kilpailutus kiinteistöstä voitu suorittaa jollain muulla tavalla, joka olisi ottanut huomioon kaupungin toimintaa tukevan käytön?

Ihan lopuksi, miksi ihmeessä hallituksen jäsenet äänestävät tyhjää? Onhan sekin mielipide, mutta onko paikka oikea?