Uudelle hyvinvointikeskukselle olisi oiva paikka Kauhavan torilla

Kanta-Kauhavan keskustassa ammottaa valtava tyhjä tontti aivan keskeisimmällä paikalla, torin laidalla.

Miksei Kauhavan uutta, tulevaa hyvinvointikeskusta sijoiteta kyseiselle tontille?

Hyvinvointikeskus olisi torilla sijaitessaan ihmisten lähellä ja helposti tavoitettava. Tätä se ei ole vietynä sisääntulotien varteen, pellonlaitaan, pääasiassa ohikulkijoiden ihmeteltäviksi.

Tällaisen ison toimijan tuominen Kauhavan keskustaan on ainut ja myös viimeinen mahdollisuus, jolla Kauhavan näivettynyt keskusta saadaan elävöitetyksi.

Hyvinvointikeskuksessa työskentelee satoja työntekijöitä. Se toisi myös paljon asiakkaita Kauhavan keskustan liikkeisiin, jopa satoja päivässä. Nyt Kauhavan keskusta-alueen yrittäjät kärvistelevät, kun asiakkaita ei ole.

Olisihan se myös komea maamerkki Kauhavalla. Kaupunki voisi varmasti hyödyntää sitä markkinoinnissaan, suorastaan hehkuttaa Tuu jo kotia -kampanjoissaan, että meidän Kauhavan keskusta ELÄÄ!

Seinäjoelle kaavailtu uusi hyvinvointikeskus on tarkoitus sijoittaa keskustaan, ihmisten pariin. Miksi näin ei toimita myös meillä Kauhavalla?

Torialueen tontilla riittää rakennusoikeutta. Kerroksia pystyy tekemään viisi ylöspäin, paikoitustilaakin pystyy varmasti järjestämään riittävästi keskuksen tuntumaan, purkihan POP Pankki jo oman rakennuksensa pois tontiltaan.

Uusi sotekeskus on tarkoitus sijoittaa kantatie 63:n varteen. En ymmärrä sijainnin perusteita.

Sääliksi käy myös niitä ihmisiä, jotka ovat ostaneet Kauhavan keskustasta kerrostaloasunnon siinä toivossa, että heillä on palvelut jatkossa lähellä. Nyt saa ostohinnasta pyyhkäistä puolet pois, jos haluaa asunnon myydä.

On varmaa, että tällä hetkellä kaupungin harrastamalla kaupunkistrategialla ei varmasti nouse yhtään uutta kerrostaloa eikä mitään muutakaan investointia tule keskustaan.

Toivoisin, että yrittäjät ja asukkaat heräisivät ja ottaisivat päättäjiin yhteyttä asian tiimoilta. Kauhavan kaupunki on itse laatinut keskustaselvityksen, josta tässä kopioituna keskeinen lause: ”Suunnitelmassa Kauhavan keskustaajamaa kehitetään monipuolista asumista, työpaikkoja, kauppaa ja muita palveluja sisältävänä virkeänä kaupunkikeskuksena.”

Kaupunginjohtaja Markku Lumiolle haluan sanoa, että olisihan se hienoa, että kahden vuoden päästä ihmiset muistaisivat teidät miehenä, joka herätti Kauhavan keskustan henkiin eikä tuhonnut sitä.

Kirjoitan nimimerkin takaa, mutta toivon silti, että esittämääni asiaa aletaan miettiä.

Kauhavan puolesta