Terveisiä ja palautetta virkamiehille

Alahärmän Kirkonkylän alakoulun vanhempainyhdistys järjesti hyvän tilaisuuden viime viikon tiistai-iltana. Tuumasin het siellä, jotta laitan lehteen menemään muutaman rivin.

Minä ihmettelen Kauhavan kaupungin johtavien virkamiesten suhtautumista hienosti järjestettyyn tilaisuuteen. Se pidettiin siksi, että vanhemmilla ei ole tietoa, kuinka syksyllä tullaan toimimaan. Paikalla oli vain jotkut kutsutuista virkamiehistä. Kiitos teille kaikille, kekkä tulitta. Antti Hakolalle isoin kiitos, olet virkamies paikallaan, ja näkee, jotta yrität kovasti.

Markku Viitasaaren mainittiin olevan vapaalla. Kuinka näin tärkeään tilaisuuteen saa jättää tulematta johtava virkamies? Ymmärrän, jos kyseessä on elämän suuria asioita, hautajaiset, häät, vakava sairastaminen tai muuta toista mutta muutoon hänen olisi ehdottomasti pitänyt olla paikalla. Kuka on Viitasaaren esimies? Toivon, että hän lukee Komiat-lehtiä.

Myös kaupunginjohtaja Lumiolle minulla on terveisiä. Ihmettelen, kuulinko väärin, vai sanoiko kaupunginjohtaja toresta, että minun piti tulla tänne viikon ainoana vapaailtana. Ehkä kuulin väärin, anteeksi pyydän jo heti tässä, jos näin kävi ja silloin palautteeni on aivan aiheeton.

Kumminkin kysyn, eikö kuntalaisten huolien kuuleminen ole kaupunginjohtajan tärkeimpiä työtehtäviä. Ajattelisi, jotta on tärkeämpää kuin vaikka hieno edustustilaisuus, jossa puhutaan vieraita kieliä ja seurustellaan tarjottavien ääressä. Tärkeitä tilaisuuksia on varmasti korkeilla johtajilla monia, eikä aika riitä kaikkiin mennä. On pakko valita.

Mutta toivon, että kaupunki laittaisi myös itse pystyyn vastaavia tilaisuuksia. Nyt oli vanhempainyhdistys aktiivinen. Talvella oli aktiivisia härmäläiset valtuutetut ja Härmän kehittämisyhdistys. Kiitos heillekin näin jäljiestä päin. Kuulolla oltiin sielläkin, tilaisuudet täyttä tavaraa.

Koululaisen vanhempi Alahärmästä