Retkeilykohde vai kuolemanloukku?

Olen tänä kesänä huomannut, että Kauhavan retkeilykohteet, erityisesti Korkeakallion näkötorni ja Ojutjärven luontopolku, ovat huonossa kunnossa.

Korkeakallion näkötornin ylimmän kerroksen laudat ovat täysin lahonneet. Viime kerralla, kun kävin siellä, jalka meni melkein läpi lattiasta. Korkeakallio on suosittu retkeilypaikka, jota käyttävät niin perheet kuin monet muutkin ryhmät. Mutta miten on, uskaltaako lasta enää päästää näkötorniin, kun lattiassa on lapsen mentävä reikä?

Toinen suosittu retkeilyalue Kauhavalla on Ojutjärvi. Itse pidän erityisesti kierroksesta Ojutjärven ympäri. Mitä varten se on päästetty niin huonoon kuntoon? Reitti vaatisi uusia pitkospuita ja siltoja ojien yli, koska maasto on paikoin erittäin märkää. Tällä hetkellä joidenkin ojien yli täytyy mennä kaatuneiden puiden yli.

Reitti on varsinkin geokätköilijöiden ahkerassa käytössä useiden geokätköjen takia, mutta reitti tulisi varmasti muidenkin käyttöön, jos siellä liikkuminen olisi helpompaa eikä tarvitsisi rämpiä suossa polvea myöten. Lisäksi reitin varrella olevalle nuotiopaikalle voisi viedä puita, ettei niitä tarvitsisi kävijöiden itse kantaa tai kerätä metsästä.