Pyytäkää eläkeläisiä vaalitoimitsijoiksi

Hallituksen puoliväliriihen päätökset eivät ole vielä tiedossa, mutta se tiedetään, että ” jotain tarttis teherä”. Avoimet työpaikat ja osaavat työttömät eivät kohtaa. Yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta on työttömyys saatava tuntuvasti alenemaan. Eero esitti meille muille ytimekkään yhteenvedon asiasta:

Esitettyjä keinoja ovat muun muassa veronkorotus, sopeutus, työvoimapalvelujen tehostaminen, palkkatuki, perhevapaa, työttömyysturvan leikkaus, uudelleenkoulutus, paikallissopiminen ja työperäinen maahanmuutto. Vientiteollisuuteen pitäisi investoida, sillä kun vienti vetää, raha kiertää, työttömyys vähenee ja huoltosuhde paranee.

Eipä meillä muilla ollut tuohon juuri lisättävää.

Maakuntalehdessä jahkailtiin, jotta mistä saataisiin riittävästi vaalitoimitsijoita. Keskusvaalilautakunta kääntyköön eläkeläisyhdistysten puoleen. Niitä on useampiakin joka kunnassa. Kyllä meidän joukostamme löytyy pätevyysvaatimukset täyttäviä yksilöitä pilvin pimein.

Puoluesidonnaisuus ei liene sen enempää etu kuin haittakaan. Työvuorot ja -paikathan voidaan järjestää joustavasti vaalisalaisuuden siitä kärsimättä.

”Korttelipoliisitouhu”, jota lehdessä esitettiin, ei kuulu isoäideille eikä -isille. Sen hoitakoot nuorten vanhemmat. Hengessä ollaan mukana, sillä esimerkiksi ”kortteliralli” pitäisi saada loppumaan.

Putinin uho ihmetyttää. Tai tuskin Venäjän tilaa ja tilannetta käsittelevä puhe ketään yllätti. Onko herran henkilökohtainen tilanne niin kiperä, että sitä tukemaan tarvitsee uhota ja syyttää asioista ulkopuolisia? Putin ei puheessaan edes maininnut varsin huonossa kunnossa olevaa oppositiojohtajaa. Sen sijaan rauhanomaisesti mieltään osoittavat joukot saivat tuta poliisivaltion rajut toimenpiteet. Kaksinaamaista peliä.

Jos Venäjän poliisissa ei ole kehumista, ei sitä ole Yhdysvalloissakaan. Poliisikunta on suurelta osalta rasistista porukkaa, jolla on varsin korkea syytesuoja. Mustien tappamisesta ei ole tullut tuomioita. Nyt tuli.

Onko siellä poliisien valintaperusteissa jotakin pahasti vialla? Poliisikoulutukseen valitaan pääsääntöisesti valkoihoisia rasisteja? Vähän on demokratia saanut aikaan parissa sadassa vuodessa. Onneksi sentään enemmistö USA:n kansalaisista on sitä mieltä, ettei ihonväri ole ratkaiseva, onko ihminen hyvä vai huono.

Sitä paitsi, mitä Yhdysvallat olisi ilman värillistä väestöään? Eihän siellä pyörisi mikään ilman heitä. Onnela se on vain ani harvoille, mutta suurelle osalle kansaa kaikkea muuta.

Vaarana on, että joskus räjähtää, ellei parannusta tapahdu. Ainakin nykyinen presidentti on huomattavasti edeltäjäänsä humaanimpi.

Kaupungin siivousviikko alkaa 3.5. Yksityiset ja yhteisöt, osallistukaa! Ohjeet löytyvät edellisestä Komiat-lehdestä. Ja lopetetaan roskien heittäminen kaduille!

Seniorikeskustelijat

Psta Antti Uotila