Pidetään vaalit ajallaan

Lehtitiedon mukaan Kauhavalla on paljon liikalihavia lapsia (Komiat 17.2.2021). Ja on niitä muodottoman lihavia aikuisiakin. Lihava lapsi on tutkimusten mukaan myöhemmin lihava aikuinen.

Miksi päästää itsensä tällaisen kyseenalaiseen kuntoon? Pieni osa lihavuudesta voidaan panna sairauden piikkiin, mutta suurin osa on valitettavasti itse aiheutettua ”sairautta”, joka tulee veronmaksajille kalliiksi.

Jos ihminen syö vain sen verran, minkä kuluttaa päivän mittaan, pysyy normaaleissa mitoissa. Ei se sen vaikeampaa pitäisi olla. Vanhemmat vahtikoot lasten ”makean nälkää” ja aikuiset pitäkööt oma-aloitteisesti kropastaan parempaa huolta!

Nahkalan koulun hometutkimukset jatkuvat. Viimeisin mittaus on osoittanut mikrobimäärän nollaksi. Onko homehaitoista tehty syntipukki aivan muista syistä johtuviin sairauksiin?

Rakennuksia on homeen varjolla joka tapauksessa purettu melkoinen määrä. Olisiko osa purkutuomion saaneista rakennuksista sittenkin kannattanut peruskorjata, järjestää kunnon tuuletus ja kouluttaa sen käyttäjät toimimaan oikein?

Kyllä nyky-yhteiskunassa pitää pystyä järjestämään vaalit aikanaan koronapandemiasta huolimatta. Siinä on tietysti otettava käyttöön tavallisuudesta poikkeavia toimenpiteitä, mutta eivät vaikeudet ole voittamattomia.

Ikäihmisiä on siinä vaiheessa jo rokotettu melkoinen määrä. Heistä valtaosa pystyy toimimaan vaaliorganisaatiossa ja hoitamaan kotiäänestykset ja karanteenissa olevat. Pidetään vaalit ajallaan.

Lentokentälle on anottu lupaa järjestää erilaisia kiihdytysajoja. Entinen lupa peruttiin metelin vuoksi. Lauttamukseen asti ei melu kuulu, mutta lähikiinteistöissä se voi häiritä. Häiriö on kuitenkin lyhytaikaista. Asia erikseen on, tarvitaanko kiihdytysajoja, rallikisoja ja formularallia yleensä ollenkaan. Mitä hyötyä niistä on?

Autoja ja moottoreita voidaan kehittää muillakin tavoin, enemmän luontoystävällisesti. Nämä ajot ovat aivan turhaa ilmaston saastuttamista. Ei tarvitse olla mikään ”viherpiipertäjä” tämän huomatakseen. Kyseiset kisat pantakoot lakkauslistalle ensi tilassa.

Espanjassa pantiin lukkojen taakse räppäri, joka arvosteli esityksessään monarkiaa. Se aiheutti väkivaltaisia mellakoita. Eihän kuningaskaan enää nykyaikana voi olla arvostelun ulkopuolella. Kyllä hänen on ansaittava kansalaisten kunnioitus.

Ex-kunkku on maanpaossa korruptiosyytösten takia. Espanjan olisi korkea aika päivittää lakinsa.

Olihan meilläkin Kekkonen lähes monarkki, mutta kyllä häntä arvosteltiin joutumatta lusimaan. Myllykirjeitä tuli, mutta ei sen vakavampaa.

Olemme kuuliaisia kasvomaskin käyttäjiä. Maskit ovat enimmäkseen kertakäyttöisiä. Tuntuu tuhlaukselta vartin kauppareissun jälkeen heittää maski roskikseen.

Jos maskin jättää yöksi autoon kauppareissun jälkeen, eikö se ole käyttökelpoinen vielä uudelle keikalle? Kyllä kai kaikki pöpöt ovat kuolleet.

Mielestämme maskin käyttö ulkona ja autossa yksin ajellessa on aivan turhaa. Eihän edellä mainituissa tilanteissa voi saada tartuntaa eikä tartuttaa muita.

Vapaata ilmatilaa on riittävästi ja hengittäminen vapaampaa.

Lumipenkat mataliksi ainakin risteysalueilla!

Seniorikeskustelijat psta Antti Uotila