Perinteisiä arvoja

Eduskuntavaalit ovat ohi. Kilpailussa Kauhavalle kävi hyvin: saimme kaksi kansanedustajaa eli Antti Kurvisen ja Janne Sankelon, ja lisäksi kansanedustaja Paula Risikolla ja varakansanedustaja Aki Ruotsalalla on syvät juuret Kauhavalle. Onnittelut hienosta tuloksesta.

Kalliisti aikanaan lunastettua äänioikeutta käytettiin ahkerasti, ja moniääniseen, demokraattiseen yhteiskuntaan uskovia ihmisiä teki vapaaehtoistyötä ehdokkaiden kampanjoissa voimia säästelemättä.

Paikkakunnan vaalituloksessa oli poikkeavia piirteitä valtakunnalliseen tulokseen nähden. Täällä juostiin maaliin hieman enemmän keskellä ja oikeanpuoleista kaistaa. Ja mikä on huomattavaa, vahvoihin perinteisiin arvoihin nojautuvat tämän seudun ihmiset.

Aki Ruotsalaa ehdokkaaksi pyytäneen KD Kauhavan edustajana olen kiitollinen jokaisesta äänestäjästä - Aki sai kaupungissamme ehdokkaista toiseksi eniten ääniä.

Hän oli yhtenä nostamassa puolueemme kannatusta huikeat 7,7 prosenttia. Akin kautta KD nousi 11,8 prosentin kannatuksella neljänneksi suurimmaksi puolueeksi kaupungissamme.

Akin tukijoukoissa oli mahtavaa olla. 4 359 ääntä on upea tulos.

Peukkuja Akille alkaviin hallitusneuvotteluihin, puoluevaltuuston puheenjohtajana hän kuuluu neuvottelijoihin.

Monikulttuurisessa yhteiskunnassa on tärkeää pitää huolta sanan- ja uskonnonvapaudesta.

Sirpa Lammi